donderdag 18 juli 2013

Chemicaliën in verzorgingsproducten veroorzaken huidallergieën

Britse media melden dat giftige chemicaliën in verzorgingsproducten en huishoudelijke schoonmaakmiddelen, een epidemie van pijnlijke huidallergieën veroorzaken.

Vooral het conserveermiddel MI (methylisothiazolinone)  dat wordt gebruikt in shampoos, moisturisers, douchegels, make-up, babydoekjes en verf, is de grote boosdoener.

Bekende producten die MI bevatten zijn o.a.: Nivea body lotion en Boots men's face wash.

In vele producten zijn er giftige chemicaliën

Europese regelgeving staat nu sterkere concentraties dan voorheen toe. Dermatologen constateren dan ook dat mensen worden blootgesteld aan veel hogere doses dan voorheen. Hierdoor zijn allergieën, zoals contact dermatitis waarbij de huid rood wordt, jeukt, steekt en afbladdert, sterk gestegen.

Lang gebruikt in vele verzorgingsproducten als een afschrikmiddel voor bacteriën en andere schadelijke ziekteverwekkers, wordt MI door de regelgevende autoriteiten in de VS en Europa als veilig en niet giftig beschouwd. Verbaast dit u nog?

De klachten over MI zijn niet nieuw. Zie een studie uit 2004 en een artikel uit 2005. De situatie is echter zo uit de hand gelopen dat sommige dermatologen nu tot een onmiddellijke stop oproepen.

Wat kunt u ertegen doen?
Vermijd producten met MI. Indien consumenten laten merken dat ze geen producten met MI zullen kopen, zullen nog meer bedrijven het niet meer gebruiken.

Op sites zoals GoodGuide.com kunt u zien welke producten MI bevatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.