woensdag 14 augustus 2013

Hormoontherapie voor prostaatkanker veroorzaakt nierfalen

Volgens nieuw onderzoek kan hormoontherapie voor prostaatkanker de kans op nierfalen dramatisch verhogen. Androgeen Deprivatie Therapie verhoogt de kans op acute nierschade met maar liefst 250%, volgens een studie van Canadese onderzoekers die in de "Journal of the American Medical Association" is gepubliceerd. Zij onderzochten hiervoor 10.000 mannen die, in een vroegtijdig stadium, een behandeling kregen voor prostaatkanker.

Een prostaat operatie
Androgeen Deprivatie Therapie (ADT) maakt gebruik van medicatie of chirurgie om de hoeveelheid mannelijke hormonen in het lichaam van een man te reduceren. Hierdoor kunnen prostaatkanker cellen krimpen of langzamer groeien. Dit kan echter ook leiden tot acute nierfalen. In een worst-case scenario, kan ADT leiden tot dood door volledige nierfalen.

De therapie wordt meestal toegepast bij mensen in een ver gevorderde stadium van prostaatkanker, maar het wordt nu soms ook toegepast bij degenen met een minder ernstige vorm van kanker.

De testosteron-remmende effecten van ADT kunnen bij mannen ook leiden tot andere ernstige gezondheidsproblemen, zoals psychische schade, bloedziekten, erectiestoornissen, lage energie en vermoeidheid, diabetes, hart-en vaatziekten, botontkalking, kanker en zelfs permanente endocriene onevenwichtigheid.

Een jaar geleden kwam een grootschalig onderzoek ook tot de conclusie dat "traditionele" chrirurgische prostaat behandelingen meer kwaad dan goed doen.

De risico's bij het gebruik van ADT zijn dus enorm terwijl de effectiveit gering is. Onderga dus geen ADT, wanneer u prostaatkanker heeft.
Daarentegen heeft MMS heeft geen risico's, er wordt niet in uw lichaam gesneden, u krijgt geen giftige chemicaliën toegediend, en het is juist heel effectief bij prostaatkanker (Lees de testimonials). Bovendien is het makkelijker en goedkoper. Wat wilt u nog meer !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.