woensdag 4 september 2013

Drinkende tienermeisjes krijgen vaker kanker

Eerder berichtten we al dat alcoholgebruik slecht voor uw lichaam en intelligentie is.
Volgens nieuw onderzoek heeft alcoholgebruik vooral voor tienermeisjes ook andere nadelen. Meisjes die na het bereiken van de pubertijd en voor hun eerste zwangerschap, dagelijks het equivalent van een glas wijn drinken, hebben maar liefst 34% meer kans op borstkanker.

Dit blijkt een studie, die in het Engelse "Journal of the National Cancer Institute" gepubliceerd is.

Eerder onderzoek toonde reeds aan dat volwassen vrouwen die alcohol gebruiken 24 % meer kans op kanker hebben. Dit onderzoek toont aan dat alcohol op jonge leeftijd schadelijker is (schade aan borstweefsel).

Drank en tienermeisjes; ernstige ziektes.

Tevens werd duidelijk dat hoe langer de vruchtbare vrouwen zwangerschap uitstellen, des te hoger de kans op borstkanker is. Bovendien kwam naar voren dat hoe meer alcohol de tieners drinken, des te groter het gevaar is. Dit is vooral zorgelijk gelet op de jonge leeftijd waarop scholieren beginnen te drinken. Bovendien drinken tieners nu meer dan voorheen.

Overigens het is niet alleen borstkanker; het gevaar voor andere kankervormen neemt ook toe bij alcoholgebruik. Bovendien verhoogt het ook de risico's op ziekten in de lever, mond, keel en slokdarm. Dit geldt overigens ook voor mannen.

Andere factoren die bijdragen aan borstkanker zijn: roken, overgewicht en een gebrek aan lichaamsbeweging.

U kunt het volledige onderzoek hier in het Engels lezen.

Het is uiteraard goed voor uw fysieke en geestelijke gezondheid om geen alcohol te drinken. 
Indien u drinkt of heeft gedronken loopt u meer risico.

Gelukkig kunt u zich beschermen; MMS is effectief tegen borstkanker en andere kankersoorten. Tevens bestrijdt het AIDS, hepatitis A,B en C, malaria, herpes, tuberculose en  vele andere ernstige ziekten.
Helaas is alcohol niet de enige veroorzaker van kanker en andere ernstige ziekten. Het gebruik van MMS als onderhoudsdosering of als protocol is dusvoor iedereen nuttig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.