zondag 1 september 2013

Kankerrisico bij statines

Statines zijn chlosterol "verlagende" medicijnen en worden vaak voorgeschreven bij hart- en vaatziekten. Nieuw onderzoek trekt echter het gebruik van statines in twijfel. Vrouwen die langdurig statines gebruiken, verdubbelen daarmee het risico op borstkanker.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 916 vrouwen met invasieve ductale borstkanker (IDC), 1068 vrouwen met invasieve lobulaire borstkanker (ILC) en 903 vrouwen zonder kanker, allen tussen de 55 en 74.

Bijwerkingen medicijnen; statines veroorzaken kanker

Recente, korter durende onderzoeken concludeerden dat statines, kanker wellicht zouden kunnen bestrijden.
Dit langdurig onderzoek, kwam echter juist tot het tegenovergestelde resultaat: Vrouwen die 10 jaar of langer statines gebruiken hebben 1,83 keer meer kans op IDC en 1,97 keer meer kans op ILC, dan nieuwere statines gebruikers.

Bovendien, vrouwen met hypercholesterolemie, een aandoening die wordt gekenmerkt door hoge niveaus van lipiden en lipoproteïnen in het bloed, die langdurig statines gebruiken hebben een verdubbelde kans op IDC en ILC borstkankers.

Prostaatkanker bij mannen
Het zijn niet alleen vrouwen die getroffen worden door statines. Ook bij mannen is er een verhoogd risico op kanker. Een onderzoek in 2011 toonde een verhoogde kans op prostaatkanker bij mannen die statines gebruiken.

Hartziekten

Gebruik dus geen statines bij hart- en vaatziekten.
Hart-en vaatziekten ontstaan door een ongezonde levensstijl, gekenmerkt door een sterke afhankelijkheid van suikers en granen, bewerkte voedsel, overgekookte voeding, roken, stress en onvoldoende beweging - en niet per se door een "hoog cholesterol". Cholesterol is dus niet de enige oorzaak.

Er zijn betere alternatieven voor statines

Elimineer dus de oorzaken en gebruik producten zoals Marine Phytoplankton en Jiaogulan die heel goed voor hart- en vaatziekten zijn. Marine phytoplankton en Jiaogulan  veroorzaken geen kanker, hebben geen andere bijwerkingen en zijn ook nog eens goedkoop !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.