zaterdag 21 september 2013

Slaappillen; dood en kanker?

Velen van ons hebben een ongezonde lichaam. Hierdoor heeft een grote groep mensen ook slaapproblemen. In de moderne samenleving waar alles gekoppeld is aan tijd (werk, studie etc.), uiterlijk en prestatie, kan dit heel lastig zijn. De verleiding is dan ook groot de slaapproblemen snel op te lossen met slaappillen. Zoals we echter eerder al berichtten hebben medicijnen vele bijwerkingen.  Zo ook slaapmedicamenten. Uit statistisch onderzoek kwam naar voren dat slaappillen de kans op vroegtijdige dood met maar liefst 4 keer verhogen !! Daarnaast verhogen ze bij een frequente gebruik, de kans op kanker.

De medische dossier van ongeveer 35.000 patiƫnten werden onderzocht voor een periode van 5 jaar. 11 duizend patiƫnten, met een doorsnee leeftijd van 54 die gemiddeld 2,5 jaar lang slaappillen gebruikten, werden vergeleken met 12 duizend mensen die geen slaappillen gebruikten. Zelfs mensen die slechts 18 keer per jaar een slaappil gebruikten, merkten de negatieve gevolgen.

Slaappillen zijn niet de oplossing

Dit onderzoek alleen bewijst niet voor 100% dat slaappillen, vroegtijdige dood en kanker veroorzaken, omdat ook andere factoren zoals levensstijl, alcohol, roken en drugs invloed kunnen hebben. Te samen met ander onderzoek laat het echter geen twijfel over: Slaappillen leiden tot vroegtijdige dood en kanker.
Zo kwam een soortgelijke onderzoek van zo'n 40 jaar geleden tot exact dezelfde conclusies. Dit is uiteraard geen toeval. Big Pharma medicijnen doen meer kwaad dan goed. Bovendien is het algemeen bekend dat slaappillen, slaapapneu (ademhalingsproblemen) veroorzaken.

Verschillende benzodiazepines (temazepam), niet-benzodiazepines (zolpidem), eszopiclone en zaleplon, barbituraten, en sederende antihistaminica werden in het onderzoek betrokken.
Medicijnen zoals Ambien , Restoril , Lunesta en Sonata kunnen dus zeer schadelijk zijn.

Indien u slaapproblemen heeft, dient u de onderliggende oorzaken tegen te gaan. Bijvoorbeeld gezonder leven, gezonder eten, afvallen, een betere slaaphouding en geen drank & sigaretten.
Ook kunt u natuurlijke "medicijnen" zoals lavender en  Jiaogulan gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.