zaterdag 19 oktober 2013

Kies voor kwikvrije vullingen !

Kwik is een zeer giftige stof. Het wordt helaas naast vaccins ook bij tandvullingen gebruikt. Nadat steeds meer mensen  echter kwik probeerden te vermijden doopten de tandartsen "kwikvullingen" om tot "amalgaam" om de consument te misleiden. Amalgaamvullingen bestaan echter voor meer dan 50 procent uit kwik. Eenmaal in de mond geplaatst , geven ze gas/kwikdamp af die vervolgens wordt ingeademd door de "patiënt". Het gif komt vervolgens in de bloedbaan en veroorzaakt permanente cellulaire schade aan het hart, de nieren, lever en hersenen. Bekijk hieronder de video waarin giftige gassen uit amalgaamvulling komen bij contact met de tong (bijv., bij het eten en kauwen)

Effecten kwik

Kwik brengt vele gezondheidsproblemen met zich mee, zoals hart-en vaatziekten, hersenbeschadiging, autisme, chronische vermoeidheid, MS, allergieën, depressies, geheugenverlies, concentratieproblemen, gedragsverandering, slapeloosheid, gewrichtsklachten en angst.
Bovendien kan blootstelling daaraan onvruchtbaarheid en miskramen met zich meebrengen.

Kwikvullingen zijn zelfs ook schadelijk voor uw tanden. Bij het plaatsen van de amalgaamvullingen wordt aanzienlijke een hoeveelheid gezonde tand materie verwijderd. Dit verzwakt de totale tandstructuur waardoor de behoefte aan toekomstige tandheelkundige behandelingen toeneemt. Tenslotte; amalgaamvullingen , zetten uit en krimpen na verloop van tijd,  ze scheuren tanden en creëren de behoefte aan meer tandheelkundige behandelingen.

Kwetsbare bevolkingsgroepen - zoals kinderen, de foetussen van zwangere vrouwen, overgevoelige individuen, en mensen met nierproblemen zijn  bijzonder gevoelig zijn voor de neurotoxische effecten van tandheelkundige kwik.

Het zijn echter vooral de tandartsen en hun assistenten die veel risico lopen omdat ze dagelijks gedurende een lange tijd in aanraking komen met kwik(gas). Voor een lange tijd pretendeerden de tandartsen dat kwik niet giftig was, wellicht mede uit financiële overwegingen. Maar de laatste tijd is daar gelukkig wat verandering in gekomen. Er zijn nu ook kwik vrije vullingen (composiet) die u kunt laten plaatsen bij sommige tandartsen. In sommige Europese landen zijn kwikvullingen verboden. Maar wees alert, in België en Nederland zijn de kwikvullingen nog niet verdwenen.

Amalgaamvullingen vergiftigen mens & milieu.

Ook schade aan het milieu

Kwik komt ook in het milieu terecht en veroorzaakt ook daar schade. Dus ook als u geen kwikvullingen heeft kunt u toch de gevolgen ervan ondervinden.

Amalgaam komt via meerdere manieren in het milieu terecht, via de afval van tandartsen en menselijke ontlasting/urine komt het in ons  water; via crematie, uitstoten van tandartsen, slibverbranding en ademhaling (in- en uitademen) komt het in de lucht en via stortplaatsen, begrafenissen, en kunstmest komt het in de grond. Eenmaal in het milieu, transformeert de tandheelkundige kwik zich tot de nog giftigere vorm, methylkwik, en wordt een belangrijke bron van kwik in de vis die mensen en andere dieren eten. Via mest komt het zelfs uiteindelijk in onze voedsel terecht.

De World Alliance for Mercury-Free Dentistry komt met 10 redenen om geen kwik in de tandheelkunde te gebruiken.
- Amalgaam vervuilt ons milieu
- Amalgaam is ongezond
- Amalgaam beschadigt tanden
- Amalgaam is gevaarlijk voor degenen die in de tandheelkundige sector werken
- Amalgaam wordt vaak zonder informatie te geven over de gevaren van kwik, geplaatst
- Amalgaam creëert en versterkt sociale onrechtvaardigheid
- Amalgaam kost de belastingbetaler veel geld door herstel van de veroorzaakte schade
- Amalgaam wordt gebruikt in illegale goudwinning
- Amalgaam is vervangbaar door kwikvrije materialen
- Amalgaam gebruik drijft de prijs op van kwikvrije alternatievenConclusie

We sluiten ons uiteraard daar bij aan. Neem geen kwikvullingen. Uw gezondheid is onvervangbaar. Kwikvullingen zijn ook nog duurder op de lange termijn omdat u nog vaker naar de tandarts moet.

Indien u echter al een amalgaamvulling heeft, zit er helaas al gif in uw lichaam. Stop dus de vergiftiging van uw lichaam. Laat de amalgaamvullingen verwijderen. Maar LET daarbij OP dat u geen amalgaamdeeltjes slikt. Bij het verwijderen komt er ook giftige kwikgas vrij, probeer dat niet in te ademen, laat de tandarts het wegzuigen of andere maatregelen nemen. Vraag om voorzorgsmaatregelen. Desondanks kan er toch wat gif in uw lichaam terecht komen. Blijf uw lichaam dus voor- en na de behandelingen zuiveren, omdat u contact met kwik en andere giffen en ziekteverwekkers niet volledig kunt stoppen.

Maar belangrijker is het om gaatjes te vermijden en uw gebit niet te beschadigen. Minimaliseer het gebruik van suiker en ga pathogenen in uw mond tegen. Gebruik ook MMS om uw lichaam en mond te zuiveren van ziekteverwekkers (pathogenen). Een goed gebit ziet er niet alleen mooi uit, het is ook noodzakelijk voor een gezond bestaan.

2 opmerkingen:

  1. Kan MMS de giften van amalgaan vullingen weer uit het lichaam halen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. https://www.youtube.com/watch?v=uhmWyx4Hhdg

    https://phaelosopher.com/2007/10/27/thoughts-on-nausea-mms-and-chelation/

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.