zaterdag 23 november 2013

Frisdrank maakt hersenen hyperactief

Consumptie van frisdranken (soda) is sinds het einde van de tweede wereldoorlog, wereldwijd, enorm gestegen ook omdat het verslavend is. Bewerkte eet- en drinkwaren zijn overigens opzettelijk verslavend gemaakt. Met de stijging van de sodaconsumptie zijn ook de aandachts- en hyperactiviteitsstoornissen gestegen.

Koolzuurhoudende frisdranken zijn reeds geassocieerd met een verhoogd risico op hartaanvallen, diabetes, overgewicht, broze botten, spierzwakte, verlamming, alvleesklier-en prostaatkanker.

Australisch onderzoek naar effecten op hersenen.
Nieuw Australisch onderzoek toont aan dat zoete frisdranken de hyperactiviteit in de hersenen verhogen. Het onderzoeksteam constateerde dat honderden eiwitten in de hersenen, die verantwoordelijk zijn voor een gezonde celfunctie en DNA communicatie, door sodaconsumptie veranderd worden.

Frisdranken ook slecht voor hersenen.

Jane Franklin en Jennifer Cornish van de Macquarie University in Sydney onderzochten de hersenen van 24 ratten. Tijdens het onderzoek consumeerden de ratten gedurende 26 dagen, een 10 procent suikeroplossing. Dat is het equivalent van een blikje frisdrank per dag gedurende een maand. Een controlegroep kreeg alleen maar water.

Na 26 dagen onderzocht het team bij de ratten de orbitale frontale cortex - het deel van de hersenen dat vlak achter de ogen zit. Met behulp van een specifiek enzym, namen de onderzoekers eiwitten en peptiden uit de orbitale frontale cortex van de rat hersenen. Met behulp van massaspectrometrie, waren ze in staat om specifieke peptiden en eiwitten te identificeren. Er werden drastische veranderingen in de niveaus van bijna 300 verschillende proteïnes waargenomen.

Na identificatie van 1.373 eiwitten, zagen zij dat bij de ratten die met suiker gevoerd waren, 290 eiwitten significant veranderd waren. De ratten aan wie alleen water werd gegeven, vertoonden geen tekenen van veranderde niveaus van eiwitten. De verschillende eiwit veranderingen bij de met suiker - gevoede ratten waren significant groter dan een eerdere studie die de effecten van cafeïne op de eiwitten niveaus van de hersenen, onderzocht.

Het alarmerende is dat de veranderde eiwitten  een belangrijke rol spelen in de cellulaire functie van de hersenen, inclusief cellulaire levensduur, DNA communicatie, DNA herstel en het reguleren van aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson en schizofrenie.

Soda drankjes; mentale en fysieke schade

" Ons onderzoek suggereert dat de langdurige consumptie van suiker bevattende frisdranken in plaats van water langdurige gedragsveranderingen en een diepgaande verandering in de chemie van de hersenen kan veroorzaken. Hyperactiviteit is een fysieke teken dat er iets ongewoons gebeurt in de hersenen. Het is waarschijnlijk een weerspiegeling van de veranderingen die zijn doorgevoerd om het systeem terug te laten keren naar haar pre-suiker staat."  aldus Franklin.

Ze concludeert dat suikerconsumptie vele diverse biologische processen kan veranderen en zelfs een rol kan spelen bij neurologische aandoeningen.

Medicijnen maken het nog erger
Omdat sodaconsumptie bij kinderen blijft stijgen, worden er veel meer aandachts- en hyperactiviteit stoornissen gediagnosticeerd. Helaas maken artsen snel het fout onnodige medicijnen zoals Ritalin en Adderall, aan deze kinderen voor te schrijven. Deze geneesmiddelen lossen het probleem niet op, maar veroorzaken juist in de loop der tijd, meer angst, verslaving en psychose.

De oplossing is simpel. Elimineer de oorzaken; kleurstoffen, suiker en soda. Kortom geen bewerkte eet- en drinkwaren consumeren. Dus geen frisdranken meer. Drink water of vers geperste vruchtensappen als u dorst heeft.


Verse groente- of vruchtensappen gezond en lekker

Een voorbeeld: waarom is coca cola schadelijk?
Hier de ingrediënten van één van de meest gedronken frisdranken; Coca Cola light, zonder cafeïne   :

- Koolzuurhoudend water - Het koolzuur dat wordt toegevoegd verhoogt maagsecretie en de zuurgraad van het maagsap en kan u winderig maken.

- E150D - Dit is een kleurstof , die wordt gemaakt door suiker op bepaalde temperaturen te bewerken. Ammoniumsulfaat wordt vervolgens eraan toegevoegd (ook een bestanddeel van Round Up Ready Chemicaliën gebruikt door Monsanto). Deze chemische stof zorgt voor meer astma-aanvallen.

- E952 - natrium cyclamaat is een suikervervanger. Cyclamaat is een synthetische chemische stof die 200 keer zoeter is dan suiker. Het kan uw glycemische niveaus dramatisch verhogen. Dit kan leiden tot diabetes, obesitas en andere aandoeningen.

- E950 - Dit is acesulfaam kalium en schadelijk voor het hart, bloedvaten en het zenuwstelsel. Het bevat ook asparaginezuur die sensatie gevoelens kan opwekken en op den duur verslavend is. Het is bijzonder slecht voor kinderen en zwangere vrouwen.

- E951 - Aspartaam ​​- Een GGO/GMO product die kan leiden tot lichamelijke en geestelijke schade. Symptomen van aspartaam ​​vergiftiging zijn: bewusteloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid, hartkloppingen, gewichtstoename, prikkelbaarheid, angst, geheugenverlies, wazig zien, flauwvallen, gewrichtspijn, depressie, onvruchtbaarheid en gehoorverlies. Aspartaam ​​kan ook de volgende ziekten veroorzaken: hersentumoren, MS (Multiple Sclerose), epilepsie, de ziekte van Graves, chronische vermoeidheid, Alzheimer, diabetes, zwakzinnigheid en tuberculose. Aanvankelijk was aspartaam verboden, maar werd later op een sluwe wijze weer toegestaan.  

Dieet frisdranken nog schadelijker !

- E338 - Orthofosforzuur - Veroorzaakt huid-en oogirritatie. Orthofosforzuur interfereert met de opname van calcium en ijzer in het lichaam waardoor het zwakkere botten en osteoporose kan veroorzaken. Andere bijwerkingen zijn dorst en huiduitslag.

- E330 - Citroenzuur - Een bewaarmiddel dat ook wordt gebruikt voor het bewaren van bloed. In kleine doses is het prima, maar in grote dosissen kan het uw maag en slokdarm beschadigen.

Indien u MMS gebruikt wordt het citroenzuur gebruikt om MMS te activeren. U gebruikt bij MMS protocollen dus geen citroenzuur.


- Aroma's - Onbekende aromatische toevoegingen.


- E211 - natriumbenzoaat - Het wordt gebruikt bij de productie van bepaalde voedingsmiddelen voor anti-bacteriële en anti-schimmel doeleinden. Het wordt vaak gevonden in jam, vruchtensappen en yoghurt. Het wordt niet aanbevolen voor gebruik bij astmapatiënten en mensen die gevoelig zijn voor aspirine. Natriumbenzoaat beschadigt volgens onderzoek, ook het DNA .

Coca Cola, Pepsi en andere frisdrank producenten misleiden het publiek door te suggereren dat dieet frisdranken gezonder zijn en goed tegen overgewicht zijn. Het tegendeel is echter waar. Ze zijn juist nog schadelijker dan hun reguliere producten.  Nog steeds zin in een coke?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.