zaterdag 2 november 2013

Gezond gebit voorkomt kanker !

Een goed gebit voorkomt gaatjes, tandvleesontsteking, slechte adem en  kiespijn. Maar dat is nog niet alles.  Een recent onderzoek toont aan dat regelmatig poetsen en flossen het risico op mond-en keelkanker veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV) kan verminderen.

Er zijn echter verschillende soorten van het virus. Enkele soorten kunnen wratten of kleine tumoren in de mond veroorzaken. Sommige soorten echter kunnen het risico op keel en mondkanker drastisch verhogen.

Het humaan papillomavirus (HPV)

De onderzoekers bekeken de gegevens van meer dan 3400 deelnemers aan de zogenaamde NHANES enquête. Deelnemers met een slecht gebit, liepen een 56% hogere risico op de orale HPV-infectie. Mensen met tandvleesontsteking, hadden een 51% hogere kans op HPV. Zelfs degenen die tanden misten of die andere tandheelkundige problemen hadden, liepen een 28% hogere risico om HPV op te lopen

Hoewel het onderzoek zich specifiek richtte op ht verband tussen mondverzorging en de HPV-infectie (en niet alle vormen van orale kankers), is de HPV wel een bekende voorloper van vele vormen van mondkanker .

Gelukkig kunt u het risico beïnvloeden en dus ook verminderen. Hoewel ook andere factoren de kans op HPV beïnvloeden, kunt u het risico op een HPV infectie en de daaropvolgende HPV gerelateerde kankersoorten, drastisch verminderen met een goede mond- en gebitsverzorging.

Tips voor een goed gebit:

Een goed gebit ziet er niet alleen mooi uit, het helpt u ook gezond te blijven. Poets en flos dagelijks uw tanden. Let daarbij wel op dat u geen fluoride producten gebruikt. Fluoride is giftig.

Vooral flossen goed voor uw gebit

Ook voedsel heeft een sterke invloed op uw tanden en tandvlees. Rauwe groenten zijn bij uitstek goed voor tanden vanwege mechanische en nutritionele redenen.

Daarnaast is mondspoeling met MMS of virgin kokosnoot olie ook goed voor uw gebit. Ook kunt u, uw tanden met een ionische tandenborstel poetsen om zuur en tandplak tegen te gaan.
Bij een onderhoudsdosering of een protocol bestrijdt MMS/CDS bovendien ook direct de vrije radicalen, kankercellen en andere pathogenen in uw lichaam en geeft ziektes geen kans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.