zaterdag 9 november 2013

Statines; medische fraude met vele bijwerkingen

Het gebruik van Big Pharma medicijnen en vooral van statines is wereldwijd dramatisch gestegen. Statines zijn cholesterol "verlagende" medicijnen en worden vaak voorgeschreven bij hart- en vaatziekten. In de afgelopen 15 jaren is het gebruik van statines met 600% gestegen. Momenteel gebruiken in Nederland ongeveer 1,8 miljoen mensen statines. De verwachting is dat het nog meer zal toenemen.

Statines zijn big business

Medicijnen hebben helaas vele bijwerking en zijn soms ook nog eens ineffectief ! Bent u een van de vele mensen die statines gebruikt? Dan loopt u meer risico te lijden aan frequente vergeetachtigheid of geheugenverlies.
Uit nieuw onderzoek blijkt dat pravastatine (Pravachol), een populaire statine, gebruikt om niveaus van low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol in het bloed te verlagen, het cognitieve vermogen en de geheugen verzwakt.
Zoals we eerder berichtten verhogen statines ook het risico op kanker.

Onderzoekers van de Universiteit van Bristol in het Verenigd Koninkrijk onderzochten de effecten van zowel pravastatine ( Pravachol ) en atorvastatine ( Lipitor ) op muizen gedurende 18 dagen. Het collectieve vermogen om eenvoudige taken te leren en voedsel beloningen te onthouden, werd zorgvuldig geobserveerd en geëvalueerd. Na het einde van de periode van 18 dagen, kregen de muizen een week geen medicijnen om van de effecten van de medicatie af te komen. Daarna werden ze getest op hun vermogen om eerder tegengekomen objecten te herkennen.

Na afloop van de tests werden de definitieve gegevens geëvalueerd. Het onderzoeksteam stelde vast dat pravastatine het totale leervermogen van de muizen, tijdens de laatste dagen van de behandeling, verminderde. Nadat de muizen van het medicijn werden gehaald, werd het leervermogen volledig hersteld. Maar wat betreft de geheugen voor objectherkenning was de schade permanent. Muizen die pravastatine hadden ingenomen, liepen permanente aantasting van hun geheugen op.

Statines veroorzaakten geheugenschade bij tests

"De resultaten suggereren dat chronische behandeling met pravastatine, het werk- en herkenningsgeheugen in knaagdieren, schaadt. De omkeerbaarheid  van de effecten van het stoppen van de behandeling is vergelijkbaar met wat is waargenomen bij patiënten, maar de ineffectiviteit van atorvastatine suggereert dat sommige statinesoorten meer cognitieve stoornissen veroorzaken dan andere soorten", aldus de universiteit. Neil Marrion, de leider van de studie, stelt dan ook voor om de relatie tussen statine behandelingen en cognitieve functies in nieuwe studies nader te onderzoeken.

Wat uitleg over de wetenschap en wetenschappers is wenselijk om studies te begrijpen. Wetenschappers zijn bang met conclusies en aanbevelingen te komen die door de Big Pharma eigenaren niet verwelkomd worden, ook als er genoeg bewijzen daarvoor zijn. In zulke gevallen stellen ze echter dat nader onderzoek noodzakelijk is. Dit geeft dan weer een vrijbrief voor de artsen en Big Pharma om door te gaan met de vergiftiging.

De bevindingen hierboven, bevestigen niet alleen de duizenden anekdotische klachten van statine gebruikers. Vorig jaar suggereerde zelfs de FDA (VS), de statine fabrikanten duidelijk te laten vermelden dat het de cognitieve functies kan aantasten.

Bent u ook vergeetachtig?


Statines zijn nutteloos en hebben vele bijwerkingen

Hierboven kwam al ter sprake dat statines geheugenschade en kanker veroorzaken. Maar dat is helaas nog niet alles. Statines hebben zo'n ruim 300 bijwerkingen ! Studies tonen aan dat het ook tot diabetes (type 2), leverschade en spierschade kan leiden. Een zeer recent onderzoek bewees dat deze medicijnen des doods ook tot oogschade/cataract leiden.
Bovendien zetten talrijke studies ook grote vraagtekens of statines überhaupt een zinvolle bescherming tegen  de aandoening waarvoor ze worden voorgeschreven, hart-en vaatziekten, bieden.

Een in juli 2013 verschenen inventarisatie van de gepubliceerde onderzoeken/literatuur over statines, komt tot de conclusie dat statines de meest schokkende medische fraude aller tijden zijn;
- De onderzoekers concluderen dat statines niet werken.
- Bovendien verhogen statines juist het cardiovasculaire risico. Dit is schandalig. Statines bestrijden hartziekten niet, maar bevorderen het juist !! Indien u zich realiseert dat de Big Pharma gedomineerd wordt door invloedrijke elitaire groepen die hun rijkdom willen vergroten en met ziektes en andere middelen de wereldpopulatie willen verkleinen, is dat geen verassing.
- Verder verdrievoudigen statines het risico op coronaire slagader en aorta calcificatie

Lichaamsbeweging helpt tegen hartziekten

Wat te doen?
Bovengenoemde studie adviseert hartziekten tegen te gaan met een gezonde levensstijl, in plaats van  farmaceutische of andere ingrepen. Daar sluiten we ons bij aan. Maar een gezonde levensstijl hanteren is niet makkelijk in de hedendaagse samenleving. Indien u bewust voor iets kiest heeft u meer kans op succes.
Informeer uzelf, maak bewuste keuzes in alle facetten van het leven en zet door !

Gebruik dus geen statines. Dat is zelfmoord ! Deze medicijnen helpen niet en bezorgen u ook nog eens andere aandoeningen !

Hart-en vaatziekten ontstaan door een ongezonde levensstijl, gekenmerkt door een sterke afhankelijkheid van suikers en granen, bewerkte voedsel, overgekookte voeding, roken, stress en onvoldoende beweging.
Stap over naar een gezonde levensstijl en gebruik producten zoals vis olie- let wel op dat er geen gif in de vis (olie) zit, Vitamine C en Jiaogulan die heel goed voor hart- en vaatziekten zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.