woensdag 6 november 2013

Suiker is de brandstof voor kanker

Dat suiker schadelijk is en kanker veroorzaakt is al lang bekend. Desondanks of wellicht juist daarom heeft de voedingsindustrie de consumptie van suiker gepromoot. In de 19e eeuw consumeerde de Nederlandse consument gemiddeld zo'n 5 kilo suiker per jaar. Aan het begin van de vorige was dat inmiddels opgelopen tot 12 kilo. In 1990 was dit al verdrievoudigd naar 37 kilo. Momenteel is het gemiddelde verbruik rond de 40 kilo. Wereldwijd zien we een zelfde stijging. Dit is geen wonder gelet op de opmars van bewerkte voedsel en drank die door multinationals wereldwijd wordt gepromoot en verkocht.

Suikerconsumptie blijft toenemen

Suiker wordt nu niet alleen bij koffie en thee gebruikt maar ook in bewerkte producten zoals snoep, chocolade, frisdrank, koekjes etc. Helaas wordt het steeds ook in minder voor de hand liggende producten zoals brood, vlees, sausen en soep. Het is dan ook niet verwonderlijk waarom suikerconsumptie explosief is gestegen. 85 % van de suikerconsumptie geschiedt via bewerkte voedsel. Er is bijna geen ontkomen aan. De grote voedingsconcerns worden net als de Big Pharma gecontroleerd door elitaire eugenistische groepen. Door de suikerconsumptie te verhogen, maken ze de consument bewust ziek en dat zorgt uiteraard ook voor meer ineffectieve Big Pharma medicijnen en dus meer winst. Bovendien leidt  het tot meer ernstige ziekten en sterfte. Wat wil de elite nog meer?

Bewerkte suiker

Iets meer over bewerkte suiker. We consumeren hoofdzakelijk geraffineerd suiker (tafelsuiker). Het wordt volgens de fabrikanten bewerkt om het een witte kleur te geven en het langer houdbaar te maken. Natuurlijke onbewerkte suiker bevat vezels, enzymen, vitamines A,B,C,D en mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, selenium, zink en chroom. Bewerkt suiker heeft deze stoffen niet. Daarom moeten deze stoffen bij suikerconsumptie ergens anders aan het lichaam onttrokken worden en wordt het balans in het lichaam verstoord.

Suiker en kanker

Een groep wetenschappers onder leiding van Dr. Custodia Garcia-Jimenez onderzocht hoe suiker, het kankerrisico vergroot. Ze constateerden dat een toename van het suikergebruik een toename van het β - catenine eiwit veroorzaakt. Een verhoogde activeit van β - catenine speelt een belangrijke rol bij het  ontstaan van vele kankersoorten doordat het (kanker)cellen onsterfelijk kan maken en het aantal cellen kan laten groeien, Dit is een belangrijke stap in de vroege stadia van kanker ontwikkeling. Dus het stoppen met de consumptie van suiker is heel belangrijk bij het bestrijden en voorkomen van kanker. Suiker is de brandstof voor kanker.

Meer suiker in voedsel, meer kanker.

Suiker veroorzaakt ook overgewicht en diabetes.

Suiker veroorzaakt ook overgewicht en diabetes. Door de toename van het suikerconsumptie zijn ook deze kwalen enorm gestegen. Overgewicht en diabetes veroorzaken niet automatisch kanker maar verhogen wel de kans daartoe (vooral alvleesklier , lever , borst- en darmkanker). Onderzoek wees uit dat bij overgewicht en diabetes het lichaam insuline resistent is. Geconsumeerde suiker wordt dus niet door de cellen opgenomen maar blijft in het bloed en kan alleen naar kankercellen gaan die daardoor groeien. Dus ook in deze gevallen is stoppen met suiker een belangrijke stap om kanker te overwinnen.

Andere ziektes

Naast kanker, overgewicht en diabetes kan suiker ook andere kwalen veroorzaken. Verzuring van het lichaam en de urine, door suiker, kan tot verminderde stikstofmonoxide, verhoogde angiotensine niveaus en verhoogde gladde spiercontracties leiden. Dit kan op zijn beurt nierschade, hoge bloeddruk en een verhoogd risico op insulineresistentie en vette leverziekte veroorzaken. Een verhoogde zuurgaad van de urine kan ook jicht veroorzaken.

Minder suiker is gezond

Suiker is dus zeer schadelijk voor uw lichaam en gebit. Het verminderen of het stoppen van de suikerconsumptie maakt u gezonder. Helaas is het niet zo makkelijk om suiker te verminderen. Suiker is verslavend. Bovendien zit het in zo vele producten dat het nodig is uw dieet grondig te herzien. Het zal vooral in het begin moeilijk zijn om gedragspatronen te doorbreken. Maar het is het waard. U zult gezonder worden en zich beter voelen.

Eet lekkrere groente en fruit om van de verslaving af te komen

Een goede manier om van de suiker verslaving af te komen is om fruit en groente als snack of als tussendoortje te eten (als u naar suiker verlangt). Na een tijdje zullen de suikerproducten dan automatisch door groente en fruit vervangen worden en zult u het niet missen. Probeer het! U zult het zien

Gebruik van MMS en Jiaogulan zijn ook effectief tegen de schadelijke effecten van suiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.