zaterdag 14 december 2013

Kankerverwekkende stoffen in producten multinationals - 1

Multinationals pretenderen dat ze aan het milieu en uw gezondheid denken. Heimelijk stoppen ze echter kankerverwekkende stoffen in hun producten. Maar dankzij alerte burgers worden er steeds meer wandaden onthuld en worden er acties ondernomen.

Dupont

C8 wordt gebruikt in Teflon pannen. In 2001 begonnen 80.000 inwoners van Ohio, VS, die in de buurt van de Dupont fabriek woonden, een groepsvordering tegen Dupont wegens het veroorzaken van gezondheidsproblemen door vervuiling van het grondwater met C8 (Perfluoroctaanzuur). Dupont accepteerde 343 miljoen US Dollar te betalen aan de slachtoffers voor medische onkosten en beloofde geen C8 meer in het grondwater te dumpen. De rechtbank stelde ook een wetenschappelijke commissie aan om C8 en de schadelijke gevolgen ervan te onderzoeken.

Dupont dupeert !

Commissie constateert kankerrisico
De door het rechtbank aangestelde commissie constateerde dat C8 diverse vormen van kanker en andere ziektes veroorzaakt. Nierkanker, schildklierziekte en teelbalkanker om maar een paar negatieve gevolgen te noemen.

Na de uitspraak van de commissie worden er al 50 nieuwe vorderingen van slachtoffers voorbereid. De beschuldigingen tegen DuPont omvatten o.a. het achterhouden van informatie, fraude, misleiding en het opzettelijk veroorzaken van lichamelijke en emotionele schade. Het bedrijf was al sinds 1961 op de hoogte van het feit dat C8 giftig was. En in de jaren 80 wist Dupont ook dat C8 hogere geboorteafwijkingen veroorzaakte, maar men bleef zeggen dat het veilig was.

Nu bewezen is dat C8 (Teflon) kanker veroorzaakt zullen er meer rechtszaken volgen in Amerika. Het is afwachten of er ook in Europa rechtsvorderingen zullen worden ingesteld. Daarbij dient wel aangemerkt te worden dat de rechtssystemen in Europa in het algemeen minder compensatie verstrekken omdat de schade bewezen moet worden. Dat is dus in het voordeel van de grote bedrijven. Desondanks maken vorderingen een goede kans, nu bewezen is dat C8 (Teflon) schadelijk is.

Zelfs goed, vers en gezond voedsel wordt ongezond met Teflon pannen

Waarschijnlijk zullen de vorderingen pas in 2015 voor de Amerikaanse rechter komen. Dupont heeft overigens aangegeven in 2015 te stoppen met de productie van Teflon in Ohio. Ondertussen gaat Dupont door met de productie van C8 en Teflon bedekkingen alsof er niks aan de hand is en gaat willens wetens door met de vergiftiging van mens en milieu. Tegen die tijd kunt u zich volgen Dupont rustig blijven vergiftigen.

Teflon ook in andere producten
Teflon wordt meestal gebruikt als niet plakkende bedekking in diverse pannen, maar wat veel consumenten zich niet realiseren is dat deze kankerverwekkende stof ook wordt gebruikt in andere consumptiegoederen, zoals kleding en brillen. Als het aan deze grote chemieconcern lag, spoot u deze giftige stof over uw hele lichaam om het te "beschermen".

Het is dus belangrijk op te treden tegen dit soort bedrijven; met rechtszaken, het informeren van anderen en het niet kopen en gebruiken van deze ziekmakende producten.  

Helaas zijn schadelijke stoffen niet helemaal te vermijden. Versterk uw immuunsysteem en gebruik daarnaast ook MMS om uw lichaam te zuiveren van vrije radicalen, kankercellen en andere ziekteverwekkers (pathogenen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.