zaterdag 21 december 2013

Radiotherapie bij borstkanker verhoogt risico op hartziekten

Patiënten in de vroege stadia van borstkanker die liggend op hun rug, bestralingen ondergaan aan de linker kant van hun lichaam lopen een groter risico op het oplopen van hart-en vaatziekten.

Een recente onderzoek van de Columbia University Medical Center in New York, analyseerde 48 patiënten met stadium 0 borstkanker - de vroegste vorm van de ziekte - tot IIA stadium borstkanker. Dit is een stadium van borstkanker waarin geen tumoren gevonden worden, maar kanker aanwezig is in 1 tot 3 axillaire lymfeklieren.

Radiotherapie tegen borstkanker is niet effectief

Lichaamskant en -positie bepaalt risico

De onderzoekers berekenden het verband tussen radiotherapie en hart-en vaatziekten via de volgende factoren:

-    Gemiddelde cardiale stralingsdosis
-    Cardiale risico van elke patiënt (roken , cholesterol en bloeddruk)
-    Kant van het lichaam die bestraald wordt
-    Lichaamspositie
-    Coronaire gebeurtenissen veroorzaakt door radiotherapie.


Stralingen slecht voor uw hart
De studie concludeert dat de vrouwen, die liggend op hun rug, radiotherapie kregen aan hun linkerkant, het hoogste risico liepen op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten.

Vrouwen die bestralingstherapie aan de rechterkant van het lichaam ondervingen, hadden het laagste risico op hartziekten.

Bij patiënten die, liggend op hun buik, radiotherapie kregen aan de linkerkant, werd het hart minder bestraald en hadden een verminderd risico op hartaandoeningen.


Lichaamspositie had weinig invloed op het cardiale risico bij bestralingen aan de rechterkant van het lichaam omdat het hart niet bestraald werd.

Verbazingwekkende advies onderzoekers

Vermijd stralingen
De onderzoekers concluderen dat borstkankerpatiënten die bestraald worden hun risico op hart-en vaatziekten kunnen verminderen door het verminderen van andere cardiovasculaire risicofactoren :

"De hoogste absolute blootstelling aan straling correspondeert met de hoogste risico op hartaandoeningen. Derhalve kunnen radiotherapie geïnduceerde risico's worden verminderd door het beïnvloeden van de risicofactoren (cholesterol , roken, hypertensie), door aanpassing van de levensstijl, en/of door de farmacologische behandeling. "


Hier zien we weer de bizarre redenering van Big Pharma wetenschappers. Ze constateren dat radiotherapie, hartziekten veroorzaakt, maar adviseren toch door te gaan met de therapie omdat ze Big Pharma belangen dienen.
Een gezonde levensstijl vermindert uiteraard hart- en vaatziekten. Maar als u zwaar en frequent bestraald wordt helpt ook een gezonde levensstijl niet zo veel. Stralingen veroorzaken bovendien ook kanker en andere aandoeningen. En medicijnen zijn helemaal niet aan te bevelen  Bloeddrukmedicijnen verhogen zelfs ook het risico op borstkanker 
Maar het belangrijkste is dat radiotherapie niet helpt tegen borstkanker. 

Dus waarom zou u een behandeling volgen die niet helpt, geld kost en u ook nog eens zieker maakt en andere ziektes bezorgt?
Wat wel helpt tegen kanker, is MMS. Lees hier de vele getuigenissen van MMS gebruikers bij kanker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.