zaterdag 18 januari 2014

Frisdranken en drugs beschadigen tanden

Verslaafd aan soda ? Dan is het volgende slecht nieuws voor u.
Volgens nieuw onderzoek is het veel drinken van koolzuurhoudende frisdrank net zo schadelijk voor uw tanden als methamfetamine en crack-cocaïne. De consumptie van illegale drugs en​ frisdrank kan schade aan uw mond veroorzaken door tanderosie.
Onze tanden worden beschermd door een glanzende buitenste laag. Tanderosie treedt op wanneer zuur, het tandglazuur verslijt. Zonder bescherming van tandglazuur, kunnen tanden gaatjes ontwikkelen, gevoelig worden, barsten en verkleuren.

(Dieet) frisdranken en vooral energy drinks zijn zeer schadelijk.

Het onderzoek vergeleek de gebitsschade van 3 personen; een methamphetamine (verdovend middel) gebruiker, een persoon die eerder langdurig cocaïne gebruikte en een "heavy" dieet frisdrank drinker. De onderzochte personen hadden alle een slechte mondhygiëne en gingen niet regelmatig naar een tandarts. Onderzoekers stelden vast dat elke persoon hetzelfde type schade had als gevolg van tanderosie. Ook de ernst van de schade was identiek.

"Elke persoon had ernstige tanderosie opgelopen, veroorzaakt door de hoge zuurgraad aanwezig in hun favoriete 'drug' - meth , crack, of frisdrank. Het citroenzuur, aanwezig in zowel reguliere en dieet frisdrank, kan ernstige tanderosie veroorzaken." aldus Mohamed A. Bassiouny, de leider van het onderzoek.

Vergelijkbaar met citroenzuur, kunnen er zeer corrosieve stoffen , zoals accuzuur, lantaarn brandstof en ontstopper in methamphetamine aanwezig zijn. Crack-cocaïne is ook zeer zuur.

Boost uw lichaam en gebit

Vooral frequent en langdurig gebruik van frisdranken veroorzaakt schade aan het gebit. Een goed gebit is zeer belangrijk. Drink dus geen of minder frisdranken en meer water. Dieet frisdranken zijn zelfs schadelijker voor uw gebit en lichaam. The Academy of General Dentistry raadt aan, na consumptie van frisdranken, suikervrije kauwgommen te kauwen of uw mond te spoelen met water om de speekselproductie te verhogen en de zuurgraad te normaliseren.

Om de verzuring van uw mond en lichaam tegen te gaan kunt u ook een ionizer gebruiken waarmee u basisch water kunt maken en drinken. Daarnaast kunt u, uw tanden met een ionische tandenborstel poetsen om zuur en tandplak tegen te gaan.

Bescherm uw tanden

Andere schadelijke gevolgen van frisdrank

Het is niet alleen soda die schadelijk is. Frisdranken bevatten suiker of zoetstoffen. Frisdranken bevatten daarnaast ook schadelijke stoffen zoals gebromeerde plantaardige olie, aspartaam​​, fosforzuur, kunstmatige cafeïne, acesulfaam potassium en kaliumbenzoaat. Naast gebitsschade veroorzaken frisdranken ook andere klachten. Niet te vergeten; Suiker is de brandstof voor kanker. Alsof dat niet genoeg is; Frisdranken verhogen ook het risico op obesitas, diabetes, hart-en vaatziekten en jicht.

Drink dus geen frisdranken. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van de schadelijke effecten van frisdranken. Suiker en frisdranken zijn echter verslavend. Een goede manier om van de verslaving af te komen is om fruit en groente als snack te eten en water of vers geperste vruchtensappen te drinken wanneer u ernaar verlangt. Na een tijdje zullen de suiker- en frisdrankproducten dan automatisch door groente, fruit, water en verse sappen vervangen worden en zult u het niet missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.