donderdag 6 maart 2014

Getest: Ionische tandenborstel, Soladey Eco

Een goede tand- en mondhygiëne voorkomt gaatjes, tandvleesontsteking, slechte adem, kiespijn en ook kanker.
Daarnaast ziet een gezond gebit er ook mooier uit.

Het probleem is echter dat bijna alle tandpasta's en pruducten voor mondygiene, fluoride bevatten. Fluoride is giftig en heeft vele negatieve bijwerkingen. Fluoride vrije mondhygiëne producten, zonder andere schadelijke stoffen, zijn echter moeilijk te verkrijgen en ook veel duurder.

We waren dan ook zeer verheugd toen we de Soladey eco ionische tandenborstel zagen. De productbeschrijving zag er heel veelbelovend uit. U heeft voor de Soladey eco ionische tandenborstel geen (fluoride) tandpasta nodig. Bovendien is de tandenborstel niet duur (€ 20) en bespaart u ook nog geld omdat u geen tandpasta meer nodig heeft. Voor de ioniserende werking is er slechts wat licht nodig. Een lamp of normaal daglicht is voldoende. Geen zonlicht vereist. Nadat we zagen dat vele gebruikers tevreden waren besloten we zelf de proef op de som te nemen en bestelden we deze Soladey tandenborstels. Hieronder de presentatievideo van de fabrikant.

Gelukkig werden er  door Meditech geen verzendkosten berekend voor de bestelling. Binnen enkele dagen ontvingen we de Soladey per post. Een gebruiksaanwijzing in het Nederlands wordt meegeleverd. Na het aandachtig lezen van de gebruiksaanwijzing waren wij, de twee testers, eindelijk zo ver; de tanden konden gepoetst worden.

Eerst moet de tandenborstel onder water. Daarna "poetst" u eerst uw tong om het reinigen en  daarna u tanden. Waar het wel even wennen is, is dat u uw mond zoveel mogelijk open doet om ervoor te zorgen dat de titanium (metaal) ionische geleidende staaf, licht krijgt. Zoals gezegd wordt er geen tandpasta gebruikt. In plaats daarvan gebruikt u water en speeksel om uw tanden te poetsen. Tijdens het poetsen wordt uw mond ontzuurd en gezuiverd en spuugt u het speeksel naar buiten. Het poetsen duurt wel iets langer dan met een normale tandenborstel en tandpasta.

We poetsen nu al 3 weken met de Soladey tandenborstel en kunnen de volgende conclusies trekken:
De Soladey reinigt uw mond en gebit grondig. Het bestrijdt tandplak en verfrist uw mond. De tanden voelen heel glad aan. Gelukkig hebben we nu ook geen last van bloedend tandvlees, terwijl we dit voorheen wel hadden. De Soladey schijnt ook tabaksvlekken te verwijderen. Maar aangezien de testers niet-rokers waren, konden we dit niet testen. Het enige minpuntje is dat bij 1 tester de tanden niet snel witter werden. Maar misschien vergt het witter maken meer tijd of helpt het poetsten met baking soda (natriumbicarbonaat), eens per week.

De Soladey is ook goed voor de gezondheid. Niet alleen voorkomt u dat u vergiftigd wordt met fluoride; een ontzuurde en schone mond is ook belangrijk voor uw algehele gezondheid.

U kunt de Soladey uit Nederland bestellen.

Al met al is het poetsen met de Soladey veel beter dan het reguliere poetsen. Gelukkig kan iedereen het zich veroorloven, omdat het goedkoop is. Indien de borstel versleten is, hoeft u de Soladey niet weg te gooien. U kunt gewoon een nieuwe opzetborstel gebruiken. Deze zijn uiteraard ook goedkoper. Bovendien hoeft u ook niet regelmatig tandpasta te kopen. Het is ook heel handig voor het reizen/vakantie. U hoeft alleen de tandenborstel mee te nemen en het is niet zwaar.

Velen van ons hadden ook de elektrische tandenborstels van Braun gebruikt. Maar de Soladey wint het ook van deze elektrische tandenborstels. U hoeft het ook niet steeds op te laden. Het is meteen klaar voor gebruik. Indien u in het donker moet poetsten of moeite heeft u mond open te houden kunt ook de Soladey J3X met een zonnecellenpaneel gebriken.

We zijn zeer blij met de Soladey en zullen het blijven gebruiken. We kunnen het dan ook iedereen aanbevelen. Gelet op de prijs is het zeker het proberen waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.