zaterdag 29 maart 2014

Vertrouw ons. Sterf voor uw eigen bestwil ! Deel 8: Plastic

Hier het achtste deel van de serie "Vertrouw ons. Sterf voor uw eigen bestwil!" over de leugens van de (medische) wetenschap en de grootste gevaren ervan voor de mensheid.

Op nummer 8: Plastic

Kunststoffen zijn lang geprezen als een 'wetenschappelijke' doorbraak. Kunststoffen zijn nuttig voor auto's, protheses, computers en industriële toepassingen, en zijn beter dan andere materialen.

BPA, geen ontkomen aan !

Maar als het gaat om gezondheid en voeding, is plastic levensgevaarlijk. Vele kunststoffen geven bisfenol-A (BPA) af, een krachtige hormoonverstoorder die mannen, "vrouwelijker" maakt; het stimuleert de groei van "man borsten" en vermindert de kwaliteit van het sperma.
BPA kan tevens hart- en vaatziektes, diabetes en leverschade veroorzaken en het zenuwstelsel aantasten. Vooral gevaarlijk voor kinderen en zwangere vrouwen.

Kunststoffen zijn overal in de voedselvoorziening aanwezig. BPA zit bijv. in in hard plastic (o.a. harde plastic drinkbekers, broodtrommels, bestek), blikjes, enkele babyflesjes, delen van de notebook/mobiele telefoons en kassabonnen (BPA dringt door het huid door als u een bon langer dan 4,5 seconden aanraakt).

Tot grote ramp, verhitten consumenten hun voedsel MET plastic en al, in de magnetron! Hierdoor komen gevaarlijke kunststoffen chemicaliën direct in de voeding, terwijl ook nog eens de voedingswaarde van voedsel vernietigd wordt.

Kunststoffen zijn ongezond voor  baby's

Kunststoffen kunnen veilig worden gebruikt om droge voedsel op kamertemperatuur te bewaren. Indien daarmee vloeistoffen worden bewaard of gebruikt worden om voedsel op te warmen, lekken ze vaak BPA en andere chemicaliën direct in het voedsel. BPA tast hersenfuncties aan, dus niet alleen de hormonen.

BPA niveaus in bloed stijgen met 1000% na het eten van soepen uit blik, meldt de Harvard School of Public Health.  Maar de "wetenschappers" zijn al voorbereid op een BPA verbod. Ze hebben reeds BPA vervangende stoffen zoals BPS gevonden die twintig keer giftiger dan BPA zijn.

Uiteraard is het niet schadelijk, volgens de wetenschappers. Of ze zeggen dat het bij de gemiddelde persoon of bij normaal gebruik, beneden de geaccepteerde niveau is. Met andere woorden; het is giftig, maar een beetje kan geen kwaad. Gelooft u dat gif niet schadelijk is? Bovendien zeggen ze dat bij alle giftige stoffen. Het is niet alleen BPA. Als u al de giftige stoffen die u binnen krijgt, bij elkaar optelt, zult u zien hoeveel vergif uw lichaam bevat. Met dank aan de wetenschap(pers) !!

BPA, een reden meer blikvoeding te mijden.

In de Europese Unie hebben sommige landen afzonderlijk, maatregelen aangekondigd. Maar die zijn niet voldoende.
Maar wacht eens even, we hebben toch ook de Europese Autoriteit voor de Veiligheid van Voeding (EFSA)?
Jazeker, ondanks de aanwezigheid van zovele bewijzen, wil de EFSA dat consumenten blijven worden vergiftigd. Ze zeggen dat blootstelling aan BPA zelfs verminderd is. Alleen babyflesjes met BPA zijn in de EU verboden.

Wat te doen?

Helaas is het niet mogelijk om altijd BPA te ontwijken, maar u kunt uw blootstelling wel aanzienlijk verminderen:

- Eet gezond, zoveel mogelijk groente en fruit. Kook zelf. Zo min mogelijk producten in kunststof verpakking kopen,
- Gebruik glazen flessen. Als u plastic flessen wilt, gebruik dan PET of HDPE flessen 
- Koop geen voedsel in blik.
- Verbouw uw eigen groente en fruit.
- Indien u voedsel of vloeistoffen in de magnetron verwarmd, gebruik dan schalen of glazen bekers.

Gebruik zoveel mogelijk glas in plaats van plastic.

Bewerkt voedsel bevat niet alleen schadelijke ingrediënten, door de plastic verpakkingen krijgt u ook nog eens te maken met de schadelijke effecten van plastic. Zeg dus nee tegen bewerkt voedsel.

Bron:  http://www.tuurlijkgezond.com/  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.