zaterdag 9 augustus 2014

Is varkensvlees ongezond?

In de heilige boeken van de 3 grote religies (Christendom, Islam en Jodendom) wordt het eten van varkensvlees afgeraden. Zo wordt in het oude testament Leviticus 11:7 varkensvlees afgeraden omdat het onrein is.

De feiten

Onderzoek naar varkensvlees bevestigt dat varkensvlees inderdaad schadelijk is. Varkens zijn vieze dieren die bijna alles eten. Ze eten zelfs bedorven voedsel, urine, fecaliën, kankergezwellen en door maden aangetaste karkassen, zelfs karkassen van hun eigen biggen. Dat is de aard van het aasdier; het elimineren van alle afvalstoffen. Dus ook varkens op een biologische en duurzame boerderij zijn niet hygiënisch.

Varkens een van de meest gegeten dieren

De voeding van varkens zou niet noodzakelijkerwijs een probleem voor mensen hoeven te zijn als de varkens een spijsverteringssysteem hadden die op een effectieve wijze, giftige stoffen uit hun lichaam zou verwijderen. Het grote probleem is echter dat ze geen goede spijsvertering hebben. In tegenstelling tot herkauwers zoals koeien, schapen en geiten, die wel tot 24 uur nodig hebben om hun vegetarisch voedsel te verteren, verteren varkens hun vieze voeding slechts binnen vier uur. Dit is lang niet genoeg om overtollige toxines te verwijderen, zodat deze toxinen in de vetcellen en organen van het varken zelf opgeslagen kunnen worden. Erger nog, varkens hebben zelfs geen zweetklieren (die belangrijk zijn voor de ontgifting). Dit maakt ze nog schadelijker.

Hierdoor zitten varkens vol met parasieten, virussen en andere destructieve organismen. Er zijn wel meer dan 100 pathogenen in varkensvlees. Varkenspest en MRSA zijn een van de ziektes die een mens kan krijgen via varkens.

Varkensvlees, massa industrie

Andere aandoeningen

Enkele andere pathogenen die u via varkensvlees en varkens kunt krijgen zijn:

- Taenia solium - Een intestinale parasiet die cysticercosis (weefsel infectie) en verlies van eetlust kan veroorzaken.
- Menangle virus - Een onaangename virus dat koorts, huiduitslag, koude rillingen, zweten en hoofdpijn gedurende 10 tot 14 dagen kan veroorzaken.
- Hepatitis E - Een virale leverontsteking die tot geelzucht, vermoeidheid en misselijkheid kan leiden. Chronische gevallen kunnen leiden tot leverfibrose en levercirrose.
- Trichinella spiralis - Een parasitaire rondworm die misselijkheid, diarree, koorts, malaise, oedeem, hart problemen, gezwollen ogen en spierpijn veroorzaakt.
- PRRS (Porcine Reproductive and Respiratory Syndrome) Vooral bij dieren kan het vruchtbaarheids- en luchtwegproblemen veroorzaken. U kunt het krijgen na contact met varkens.
- Varkenslintworm - Deze parasiet is overdraagbaar via varkensvlees. Kan o.a. spier en oog cysticercose veroorzaken.
- Yersinia enterocolitica - Een vluchtige bacterie die, volgens een onderzoek  in 69% van alle rauw varkensvlees aanwezig is. Het kan gastro-intestinale klachten, koorts en in extreme gevallen fatale infecties veroorzaken.
- Nipah virus: Kan o.a leiden tot: neuronale disfunctie, ischemie, trombose en respiratoire aandoeningen.

Daarbij komt dat, in tegenstelling tot andere vleessoorten, bij varkensvlees  de meeste van deze organismen en hun eieren bij het koken niet gedood worden. Zelfs het bevriezing van varkensvlees garandeert niet dat alle organismen, met name bepaalde soorten worm, gedood worden. Daardoor zal zelfs de meest zorgvuldig voorbereidde varkensvlees vaak schadelijke parasieten en virussen bevatten.

http://www.tuurlijkgezond.com/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.