zaterdag 27 september 2014

Cholesterol leugens en de feiten

Hoevelen van u geloven dat er "goede" en "slechte" cholesterol bestaat? Hoevelen van u geloven dat cholesterol de slagaders verstopt? Hoevelen van u geloven dat het nodig is om uw cholesterol onder de 200 te houden? Hoevelen van u denken dat u geen eieren of verzadigde vetten moet eten? Hoevelen van u hebben gehoord dat te veel cholesterol dodelijk is?

Er zijn veel studies die bewijzen dat weinig vet en weinig cholesterol en veel koolhydraten (suiker), met inbegrip van groenten en fruit, de oorzaak van hart-en vaatziekten zijn en niet cholesterol. De financiële winsten, die de medische en farmaceutische industrieën maken met anti-cholesterol medicijnen, hebben ervoor gezorgd dat de waarheid over de behoeften van het lichaam en de afhankelijk van het lichaam voor cholesterol geen aandacht in de media heeft gekregen. Daarmee is het niet onder het aandacht van het publiek gekomen. Zie: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/07/20/the-truth-about-statin-drugs-revealed.aspx


Hieronder een goed artikel over de drogredenen van de zogenaamde gevaren van cholesterol en de echte gevaren van cholesterol verlagende medicijnen:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Cijfers: Feiten over uw cholesterol die artsen u niet vertellen", door Raluca Schachter

U krijgt uw bloeduitslagen en ontdekt dat uw cholesterolgehalte 300 is! U raakt in paniek en luistert angstig naar uw arts die u vertelt dat de "slechte" LDL cholesterol onmiddellijk moet worden verlaagd! Medicatie? U aarzelt omdat u wel eens gehoord heeft dat statines negatieve effecten op uw gezondheid hebben (hart en lever problemen & geheugenverlies)... Misschien kunt u beter stoppen met het eten van eieren en verzadigd vet en dan zal alles goed zijn ...? Misschien overweegt u ook een cholesterolverlagend supplement ...

Dit scenario moet stoppen! Immers het gaat om UW GEZONDHEID en niet om de dokter, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische bedrijven! Cholesterol cijfers vertellen een ander verhaal dan wat u waarschijnlijk al van uw arts heeft gehoord. Hier zijn de meest belangrijke feiten om te weten wanneer u een hoge cholesterol heeft:

"De vraag is, waarom hebben sommige mensen hebben meer cholesterol in hun bloed dan anderen, en waarom kan een zelfde persoon verschillende niveaus van cholesterol op verschillende momenten van de dag hebben? Waarom is ons cholesterol niveau verschillend in verschillende seizoenen van het jaar? In de winter gaat het omhoog en in de zomer gaat het naar beneden. Waarom stijgt het bloed cholesterol sterk bij mensen na een operatie? Waarom gaat het cholesterolgehalte omhoog als we een infectie hebben? Waarom gaat het omhoog gaan na een tandheelkundige behandeling? Waarom gaat het omhoog als we onder stress staan? En waarom wordt het normaal als we ontspannen zijn en we ons goed voelen? Het antwoord op al deze vragen is dit: Cholesterol is een genezend middel in het lichaam. '(Natasha Campbell-McBride)

Verband tussen Cholesterol en Ontsteking

Uw lichaam maakt meer cholesterol als reactie om op te treden tegen inflammatoire problemen binnen het lichaam. Dus cholesterol is niet het probleem, het is slechts een oplossing die uw lichaam gebruikt om (te proberen) zichzelf te genezen. Ontsteking in de arteriële wanden is het echte gevaar. Als het ongecontroleerd blijft kan de zwelling uiteindelijk  de bloedtoevoer naar het hart of de hersenen afsluiten en daardoor een hartaanval of beroerte veroorzaken.

Wat zijn de ontstekingsbronnen in het lichaam?

Bij een hoge oxidatie in het lichaam, zijn er ook vaak vrije radicalen in de weefsels. LDL (Low-density-lipoproteïnen) oxideert in het lichaam als gevolg van consumptie van kunstmatige, gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën (transvetten), plantaardige oliën, genetisch gemodificeerd voedsel, een dieet met veel geraffineerde suikers, alcohol en tabak. Beschadigd cholesterol is aanwezig in gepoederde eieren, in poedermelk (toegevoegd aan vetarme melk om het lichaam te geven) en in vlees en vetten die op hoge temperaturen zijn verwarmd  met braden en andere hoge temperatuur processen. Verhoogde niveaus van LDL kunnen ook worden veroorzaakt door chemische en zware metalen toxiciteit, levertoxiciteit en stress, hypothyreoïdie en nierfalen.

"Slechte" en "goede" cholesterol? Dat bestaat niet!

LDL (Low-density-lipoproteïne) is de "drager" van cholesterol. Het verzendt cholesterol naar verschillende delen van het lichaam waar het nodig is. HDL (High-density-lipoproteïne) neemt cholesterol terug naar de lever. LDL en HDL zijn niet "goed" of "slecht", ze zijn gewoon cholesterol.

Toen de farmaceutische bedrijven zich echter realiseerden dat ze gemakkelijk medicijnen kunnen produceren om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen (en zo enorme winsten konden maken) kochten ze de "wetenschap" om hun theorieën te "bewijzen". Zo ontstond de "goede en slechte" cholesterol scam en het werd door de jaren heen continu gevoed met zware marketing campagnes.

Lage niveaus van HDL weerspiegelen een sedentaire levensstijl. Artsen en anderen die het publiek misleiden door te zeggen dat de verhoging van het HDL goed is, zien over het hoofd dat HDL niveaus hoger dan 75 eigenlijk correlatief met auto immuun processen zijn. Dit is een grote waarschijnlijk vooral als de triglyceride niveaus laag zijn (minder dan 40). Overmatige consumptie van alcohol, drugsgebruik, hypothyreoïdie, en een teveel aan oestrogeen kan ook leiden tot te hoge HDL niveaus.

Cholesterol cijfers en hun betekenis

Hoge serum cholesterol zegt niets over hoeveel cholesterol er in de weefsels is. Als mensen beginnen te genezen en hun metabolische onevenwichtigheden corrigeren, kan het cholesterolgehalte in het bloed omhoog gaan, omdat het de weefsels verlaat! De meeste mensen, waaronder artsen, hebben de neiging om onmiddellijk actie te ondernemen om de "cijfers" weer "recht te zetten", wanneer ze slechts kijken naar deze "snap-shots" van bewegende beelden in het lichaam. Het is niet genoeg om te kijken naar de hoge en lage cijfers van LDL en HDL. De deeltjesgrootte van LDL cholesterol en C-reactief proteïne (het eiwit in het bloed, waarvan het niveau stijgt in reactie op ontstekingen) moet eveneens worden gecontroleerd.

Wat vertelt de deeltjesgrootte van het LDL ons? Een gezonde LDL deeltje is groot en luchtig - en als gevolg daarvan stroomt het vanzelf door het systeem en is niet problematisch. Wanneer de deeltjesgrootte echter klein en dicht is, vloeit het soepel en heeft het de neiging om vast te komen zitten in de kleine openingen in de slagaderen waar voeding in stroomt. Wanneer dit gebeurt, zoals bij alle stagnerende dingen, veroorzaakt het een ontsteking en ontstaat atherosclerose.

Verschillende Biochemistries, Verschillende stofwisselingen, Verschillende Cholesterol Cijfers

De "cholesterol scam" geïnitieerd door de Big Pharma introduceerde het inmiddels diepgewortelde idee dat een totale cholesterol cijfer van 200 onmiddellijk "actie" vereist: hetzij als een geneesmiddel of/en geen verzadigd vet en cholesterol rijk voedsel.

Niet alleen is een totale cholesterol waarde groter dan 200 niet per se hoog, voor veel mensen is het normaal en zeer belangrijk! Eiwit soorten zoals gedefinieerd door de "Healthexcel System of Metabolic Typing" hebben vaak waarden hoger dan 200, terwijl ze zeer gezond zijn. Deze types gedijen op een hogere verhouding van verzadigd vet en cholesterol bevattende voedingsmiddelen.

Een kort overzicht van de vitale functies van cholesterol in het lichaam

En laten we niet vergeten hoe belangrijk cholesterol is! Het is bedoeld om ​​in ons lichaam te bestaan, NIET om ons kwaad aan te doen, maar om een ​​breed scala aan functies uit te voeren, zonder welke we niet konden overleven!
Hieronder slechts een paar van deze functies:

* Elke cel van ons lichaam is gemaakt van cholesterol
* Cholesterol verhoogt celmembraan integriteit; het geeft onze cellen de nodige stijfheid en stabiliteit
* Elke steroïde hormoon is gemaakt van cholesterol
* Het vermogen van het lichaam om vitamine D te synthetiseren is afhankelijk van cholesterol
* Cholesterol is een antioxidant en het bestrijdt vrije radicalen
* De galzouten zijn gemaakt van cholesterol. Gal is essentieel voor de vertering en assimilatie van vetten in het dieet en de vitamine D absorptie.
* Ons immuunsysteem heeft cholesterol nodig om beschadigde cellen te herstellen. (zoals in het geval van een operatie, celbeschadiging door toxische voedsel en chemicaliën)
* Helpt het geheugen

Opmerking: Cholesterol is de belangrijkste factor bij de vorming van synapsen, de basis van ons leren en geheugen.

* De hersenen bevatten 25% van het cholesterol in het lichaam.

Opmerking: Cholesterol is overvloedig aanwezig in het hersenweefsel en het zenuwstelsel. Myeline ondersteunt zenuwaxonen de elektrische impulsen te maken die voor beweging, gevoel, denken, leren en herinneren noodzakelijk zijn. Het bestaat, qua gewicht, uit meer dan een vijfde uit cholesterol.

Dus het advies is om u zelf te informeren over cholesterol voordat u besluit medicijnen te nemen en verzadigde vetten en cholesterol rijk voedsel te vermijden. Geen van deze werken. Het is als het doden van de boodschapper (cholesterol) voor het brengen van slecht nieuws.

Cholesterol is een gezondheidsbevorderende stof. Het is een kritische component van celmembranen, de voorloper van alle steroïde hormonen, een voorloper van vitamine D, en de beperkende factor die hersencellen nodig hebben om verbindingen met elkaar te maken (synapsen genoemd), waardoor het van essentieel belang is voor het leren en geheugen.

Enkele van de meest voedzame voedingsmiddelen, zoals eidooiers en de lever zijn ook het rijkst aan cholesterol. De anti-vet, de anti-cholesterol-campagne heeft deze voedingsmiddelen, zonder enig bewijs dat ze een ziekte veroorzaken, tientallen jaren lang gedemoniseerd. In tegendeel, ze bevorderen juist de gezondheid.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Disclaimer (van Jim Humble) : Wat Cholesterol betreft zijn wij het grotendeels eens met dit onderzoek. Deze nieuwsbrief is geschreven om mensen te informeren over hoe belangrijk cholesterol is en het feit dat cholesterol niet tegen het lichaam vecht, maar in de lever wordt gemaakt om het lichaam op vele wijzen te helpen!

Bronnen:
  1. Campbell-McBride, Natasha, MD. Cholesterol: Friend Or Foe?
  2. Lundell, Dwight, MD. The Cholesterol Lie Exposed
  3. McEvoy, Michael. Cholesterol Is Powerfully Anti-Inflammatory & Prevents Free Radical Activity
  4. McEvoy, Michael. ‘Good’ & ‘Bad’ Cholesterol: No Such Thing
  5. Schaff, Rick. An Open Letter on the Essentials of Understanding Cholesterol, Saturated Fats & Heart Disease
  6. Taubes, Gary. The Soft Science of Dietary Fat
  7. http://www.cholesterol-and-health.com/Memory-And-Cholesterol.html
  8. http://www.cholesterol-and-health.com/cholesterol-and-health.html
  9. http://www.raw-milk-facts.com/cholesterol_primer_T3.html
Andere interessante lectuur:

- http://myscienceacademy.org/2012/08/19/world-renown-heart-surgeon-speaks-out-on-what-really-causes-heart-disease/  "Als een hartchirurg met 25 jaar ervaring, met meer dan 5000 uitgevoerde open hart operaties, is het vandaag mijn dag om het verkeerd te herstellen met medische en wetenschappelijke feiten "- Dr Dwight Lundell
- http://articles.mercola.com/
- http://www.whale.to/a/great_cholesterol_myth.html
- http://www.raw-milk-facts.com/cholesterol_primer_T3.html

Goede natuurlijke bronnen van cholesterol:

We bevelen de volgende voedingsmiddelen in de organische, onbewerkte vorm aan. Hoe hoger de temperatuur van een voedsel bij het koken des te minder voedingswaarde het heeft aangezien vitaminen, mineralen, vetten en voedingsstoffen vernietigd of aanmerkelijk verzwakt worden. Het eten van de volgende voedingsmiddelen, rauw en vers, is de beste manier om het meeste voordeel uit de onderstaande voedingsmiddelen te halen.

Opmerking: Als u deze voedingsmiddelen kookt, doe het dan op een lage vuurtje en verwarmen het niet op hoge temperaturen om de voordelen van de vitaminen, voedingsstoffen, vetten, eiwitten en mineralen te behouden.

1   Eieren - Rauw en vers zijn de beste vormen.
2   Vlees - Rundvlees, vooral rundvlees lever
3   Vis - Rauwe en verse zijn de beste vormen.
4   Mosselen en oesters en vele schaaldieren - rauw en vers zijn de beste vormen.
5   Kaas - Rauw en ongepasteuriseerd is de beste staat.
6   Boter - Rauw ongepasteuriseerde is de beste staat.
7   Melk - Rauwe vorm is de beste. Hoe meer melk wordt bewerkt des te meer voordelen verloren gaan.

Opmerking: Fruit en groenten zijn zeer laag in verzadigd vet en totale vet en bevatten geen cholesterol.

Opmerking: Voordelen voor de gezondheid van goede natuurlijke voedingsmiddelen worden verminderd of teniet gedaan bij het frituren in een vat met plantaardige olie.

Cholesterol- en vetgehalte in het voedsel: http://www.cholesterolindiet.com/?cholesterolin=beef

Als u de bovenstaande informatie heeft gelezen, ziet u hoe essentieel Cholesterol voor het lichaam is. Doe alles wat u kunt om ervoor te zorgen dat uw lichaam voldoende hoeveelheden Cholesterol heeft om optimaal te functioneren. Verricht meer onderzoek indien u er niet van overtuigd bent dat Cholesterol goed voor u is. Vergeet niet om "het geld te volgen" van degenen die profiteren van al deze desinformatie en leugens over Cholesterol door een lage vetgehalte en een lage cholesterol promoten. Vergelijk wat ze zeggen over anderen die slechts observeren hoe het lichaam van nature cholesterol produceert en hoe het in het lichaam wordt gebruikt en beslis zelf. Hopelijk helpt dit u bij het vinden van de waarheid over cholesterol.

Jim Humble Newsletter

Naschrift MMS Winkel: De MMS Winkel heeft reeds veelvuldig aandacht aan statines en cholesterol geschonken. Zie onderstaande artikelen voor meer info:

- Medicijnen maken moe
- Kankerrisico bij statines
- Statines; medische fraude met vele bijwerkingen
- Radiotherapie bij borstkanker verhoogt risico op hartziekten
- Vertrouw ons. Sterf voor uw eigen bestwil ! Deel 4: Medicijnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.