maandag 20 oktober 2014

De antibiotica plaag

Sinds 1940 zijn antibiotica de standaard behandeling voor bacteriële infecties. Antibiotica betekent echter "anti-leven". Elke geneesmiddel dat anti-leven is veroorzaakt uiteraard verschillende gezondheidsproblemen en soms ook dood. Velen geloven desondanks dat farmaceutische antibiotica de oplossing zijn voor infectieziekten en dat dankzij antibiotica alleen, de belangrijkste levensbedreigende, besmettelijke ziekten zoals de pest, cholera, roodvonk, gele koorts, tyfus, tuberculose, longontsteking, bronchitis, influenza en kinkhoest succesvol zijn bestreden.

Thomas McKeown, auteur van "Beyond antibiotics" (Voorbij antibiotica) toont echter aan dat de sterfgevallen door voorkomende infecties al lang aan het dalen waren,voordat deze medicijnen werden geïntroduceerd. Zie grafieken

We leven nu langer dan onze voorouders. Maar dat is echter niet het resultaat van de moderne geneeskunde zoals de moderne geneeskunde ons wil doen laten geloven.De mens leeft nu langer dankzij verbeterde sanitaire voorzieningen, hygiëne, schoner water, betere riolering en voldoende voeding. De laatste decennia echter zijn er nieuwe gezondheidsrisico's zoals bewerkt voedsel, gmo's, medicijnen en chemische consumentenproducten.


Big Pharma medicijnen zoals antibiotica brengen nep oplossingen

Wanneer de mens ingrijpt in de natuurlijke geschapen orde, is het onmogelijk de gevolgen te voorspellen aangezien de kennis en de intelligentie van de mens beperkt is. Het gebruik van van antibiotica is als een inname van een waterstofbom die alles op zijn pad lukraak doodt. Antibiotica doden dus niet alleen de slechte bacteriën die de infecties veroorzaken, maar ook lukraak de goede bacteriën, die de slechte in toom houden. Dit lijkt veel op de conventionele kankerbehandeling. Zowel chemo en bestralingen doden met veel gemak; met als gevolg dodelijke collateral damage.

Nadelen antibiotica


Antibiotica middelen hebben net als vele andere Big Pharma medicijnen vele nadelen en bijwerkingen. Hieronder enkele nadelen:

- Muterende bacteriën

Antibiotica creëren zelfs bij een juiste gebruik, mutante, resistente bacteriën. Bacteriën passen zich zeer snel aan en ontwikkelen nieuwe verdedigingsmechanismen.Vlak na de introductie en massaproductie van penicilline in 1947, werd de eerste penicilline resistente bacterie al snel ontdekt, Staphylococcus aureus.

De hoogste percentages van methicilline-resistente S. aureus-infecties komen voor in landen die de meeste antibiotica voorschrijven. In Noorwegen is het antibiotica gebruik gereduceerd tot de noodzakelijkste gevallen. In 2009 had Noorwegen een van de laagste cijfers voor ziekenhuisinfecties in de wereld.

- Verzwakte immuunsysteem

Peter J. D'Adamo, is een natuurgeneeskundige arts en een baanbrekend onderzoeker naar de onderlinge connectie tussen de menselijke bloedgroepen, levensstijl, voeding en gezondheid.

Dr D'Adamo legt uit: "Wanneer uw lichaam zich op een natuurlijke wijze beschermt, zonder antibiotica interventie, ontwikkelt het niet alleen een herinnering aan specifieke antilichamen van de huidige infectie en soortgelijke antilichamen, maar is het ook in staat ziekteverwekkers de volgende keer doeltreffender te bestrijden als het wordt uitgedaagd of aangevallen."

Bescherm uw immuunsysteem en daarmee uw gezondheid

Darmbacteriën zijn voor 80% verantwoordelijk voor onze weerstand tegen ziekten. Er zijn in onze darm 300 tot 1000 verschillende soorten bacteriën die ons onder andere helpen voedsel te verteren, vitaminen te creëren en te synthetiseren, binnendringende ziekteverwekkers af te stoten en neurotransmitters te creëren. Antibiotica zijn massavernietigingswapens. Antibiotica vernietigen echter alle bacteriën in de darm zonder onderscheid te maken tussen goede en slechte bacteriën.Hierdoor zijn er minder darmbacteriën en kunnen belangrijke functies niet meer (goed) uitgevoerd worden.

De juiste verhouding goede (85%) en slechte (15%) bacteriën is belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem. Antibiotica verstoren deze verhouding.

Bij het gebruik van antibiotica worden de indringers sterker, maar wordt ons immuunsysteem minder effectief. In plaats van het immuunsysteem bij te staan, onderdrukken antibiotica namelijk het immuunsysteem. Antibiotica verhinderen het respons van het immuunsysteem. Antibiotica kunnen de ernst van de infectie verminderen, maar ze kunnen het niet uitroeien; alleen het immuunsysteem kan dat doen.

Voor kinderen zijn antibiotica nog schadelijker. Gebruik van antibiotica in de kinderjaren leidt ertoe dat men vatbaarder is voor ziekten later. In een later stadium leidt het ook tot overgewicht.

- Terugkerende infecties

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat degenen die behandeld worden met antibiotica vaker bezwijken voor terugkerende infecties dan degenen die geen antibiotica gebruiken. Bijvoorbeeld kinderen met een oorontsteking, die routinematig antibiotica krijgen lijden onder terugkerende infecties.

- Schimmels en bacteriële overgroei

Antibiotica verstoren ook het delicate evenwicht tussen bacteriën en schimmels. Candida (schimmels) is opportunistisch. Als het de kans krijgt, zal het snel massaal groeien en ravage aanrichten in het spijsverteringskanaal en het hele lichaam. Zo leiden antibiotica tot overgroei van schimmels en bacteriën. Schimmels en bacteriële overgroei veroorzaakt door antibiotica geven endotoxinen (toxinen geproduceerd in het lichaam) af, die het immuunsysteem onderdrukken. Ze vernietigen de "communicatie trajecten tussen de cellen van het immuunsysteem".

Zonder deze trajecten in werking, vallen immuuncellen niet aan. Gezonde darmflora ondersteunt het immuunsysteem, maar vervangt niet de communicatie trajecten.

Naast antibiotica veroorzaakt ook suiker (in voeding) schimmels

Naschrift MMS Winkel: Gebruik MMS en/of Lufenuron om van Candida (schimmels) af te komen.

- Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Herhaald gebruik van antibiotica veroorzaakt chronische virale ziekten zoals het chronische vermoeidheidssyndroom (CVS).

Naschrift MMS Winkel: Medicijnen maken moe

- Leverschade & Inflammatoire darmziekten

Medicijnen zijn schadelijk voor uw lever. Antibiotica zijn het schadelijkst.

Antibiotica veroorzaken ook inflammatoire darmziekten. Er zijn 2 varianten:
1 De ziekte van Crohn : Tegelijkertijd met de introductie van antibiotica verspreidde zich deze ziekte.
2 Colitis ulcerosa: Het wordt veroorzaakt door de toxine afscheidingen van de Clostridium difficile bacterie, na een antibiotica behandeling. Terwijl de meerderheid van de andere darmbacteriën door het antibioticum zijn gedood, groeit deze bacterie snel om zich heen en stoot giftige stoffen af die de darmwand beschadigen.

- AIDS

Uit aids onderzoek blijkt dat een verminderde immuunrespons het risico op aids vergroot. Antibiotica gebruik tast het immuunsysteem aan en is daarmee een risicofactor voor aids. Het is geen toeval dat dezelfde groep met de hoogste incidentie van aids veel antibiotica gebruikt.

- Kanker

Een grote onderzoek toonde ook aan dat antibiotica kanker veroorzaakt. (Prostaatkanker, borstkanker, longkanker en darmkanker, maar ook minder voorkomende vormen van kanker zoals niet-melanoma huid, duodenum, pancreas, nier, blaas, mannelijke genitaliën (exclusief prostaat) en schildklierkanker en myeloom en leukemie) Bij gebruik van 6 of meer antibiotica medicijnen, is het risico op kanker 1,5 keer zo groter dan bij degenen met het minste antibiotica gebruik.

Een Finse studie uit 2002 constateerde dat het risico op borstkanker verhoogd wordt door antibiotica.

Antibiotica zijn ongezond en veroorzaken verschillende soorten kanker

In een andere onderzoek uit 2008 wordt het volgende geconstateerd:
"Van degenen die 2-5 antibiotica middelen hadden genomen hadden 27% meer kanker dan degenen die geen antibiotica gebruikt hadden. Van degenen die zes of meer antibiotica middelen hadden gebruikt hadden 37% meer kanker. "

Te veel gebruikt


Antibiotica hebben ook op lange termijn negatieve gevolgen. Wijdverspreid, repetitieve gebruik van antibiotica kan permanente, generaties lange, schadelijke veranderingen in microbiota en het immuunsysteem veroorzaken.

Er zijn situaties waarin antibiotica nodig zijn en soms levens kunnen redden zoals bij ernstige (bacteriële) infecties van het zenuwstelsel, nieren, bloed en longen. Helaas worden antibiotica vaak gebruikt als een easy fix voor situaties waarvoor ze niet bedoeld zijn.

Het overmatig gebruik van antibiotica heeft ook tot gevolg dat bacteriën zich vaker muteren. Zo schrijven veel artsen antibiotica voor tegen virale aandoeningen zoals verkoudheid en griep. Antibiotica zijn alleen nuttig voor bacteriële infecties.Gebruik het dus niet tegen verkoudheid en griep. Ze kunnen de situatie verergeren en het herstel uitstellen.

Antibiotica creëren resistente en schadelijkere superbacteriën

Pathogenen worden steeds resistenter door het onnodig gebruik van antibiotica. Het aantal patiënten met antibiotica-resistente infecties stijgt. Gevaarlijkere en resistentere superbacteriën ontstaan. Nieuwe vormen van tuberculose, gonorroe en MRSA zijn ontstaan. Zelfs de moderne geneeskunde geeft aan dat antibiotica hun tijd hebben gehad.

Resistente bacteriën vormen een zeer ernstigste bedreiging voor de moderne gezondheidszorg omdat bij vele medische verrichtingen antibiotica wordt gebruikt. Zelfs simpele medische handelingen kunnen dan dodelijk worden. Uiteraard zullen de meeste infecties dan ook niet meer behandeld kunnen worden.

Antibiotica geneest de ziekte niet


Maar de belangrijkste reden om geen antibiotica te gebruiken is dat het niet effectief is.  Antibiotica richten zich op het eindstadium van een verzwakt lichaam, de bacteriële invasie. De bacteriën kunnen echter daar aanwezig zijn om het biologisch afval te dweilen, omdat het lichaam te zwak is om deze gifstoffen te elimineren. Koorts is een manier waarop het lichaam giftige stoffen verbrandt.

Moderne geneeskunde probeert de symptomen te maskeren zonder de aandoening bij de wortels aan te pakken. Hierdoor worden ziektes niet genezen en wordt bovendien ook nog eens meer schade aan de patiënt toegebracht door chemische medicijnen (antibiotica) en ingrijpende chirurgische procedures.

Zoals altijd is voorkomen beter dan genezen. De aanwezigheid van goede (darm)bacteriën moet gestimuleerd worden. Een gezonde voeding met veel groente en fruit en gefermenteerde voeding zijn belangrijk. Hoewel de geur een groot nadeel is, is knoflook heel gezond. Daarnaast zijn rust, slaap, hygiëne en de vermindering van de blootstelling aan giftige stoffen/schadelijke effecten cruciaal om infecties te voorkomen. Consumeer dus geen bewerkte voedsel zoals bewerkte melk en vlees die vol met antibiotica en andere schadelijke stoffen zitten. Ook suiker en zware zetmeel is schadelijk. Suiker maakt infecties, schimmels en kanker alleen maar erger.

Gezonde voeding versterkt uw immuunsysteem en voorkomt ziektes

Houd er echter rekening mee dat een gezonde levensstijl een langdurige aanpak vereist. Wees dus vastberaden en optimistisch. Een positieve opgewekte houding versterkt tevens uw immuunsysteem. Vergeet niet: Het immuunsysteem is uw ware beschermer.

http://www.tuurlijkgezond.com/     

Naschrift MMS Winkel: Vermijd dus antibiotica en Big Pharma medicijnen. Blijf gezond met MMS en andere producten !!

Zie ook: Antibiotica werken niet en zijn ongezond & Ineffectieve antibiotica creëren Superbacteriën

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.