zondag 16 november 2014

Zweten is gezond

Een mens heeft ongeveer tussen de 2 miljoen en 4 miljoen zweetklieren. Het aantal klieren beïnvloedt gedeeltelijk hoeveel u zweet. Terwijl vrouwen over het algemeen meer zweetklieren dan mannen hebben, zijn de mannelijke klieren actiever en produceren meer zweet.

Hoewel het door velen verafschuwd wordt is zweten een natuurlijke lichaamsproces. Zweten heeft vele voordelen voor uw gezondheid en uiterlijk. De huid is het grootste orgaan van uw lichaam, en heeft net als andere lichaamsorganen een functie en nut.

Zweten is vaak ongewenst, maar wel gezond


Zweten houdt uw lichaam koel

Als uw lichaamstemperatuur stijgt, transpireert uw lichaam automatisch om zoute vloeistof via de zweetklieren af te voeren om u te helpen af te koelen.

Dit wordt automatisch geregeld door het autonome zenuwstelsel, dat u niet bewust kunt controleren. Overigens leidt dit wel tot de filosofische en spirituele vraag of een mens wel de eigenaar kan zijn van iets wat het niet (volledig) kan controleren.

De geest en het lichaam zijn met elkaar verbonden. Zo zweet een mens meer bij bepaalde emoties, zoals angst, boosheid, schaamte of angst.

Het bovenstaande verklaart waarom we zweten bij lichamelijke inspanning. Bij lichamelijk inspanning stijgt de lichaamstemperatuur. Daarop stoot ons lichaam zweet af, om de juiste temperatuur te handhaven en oververhitting te voorkomen.

Emoties laten meer zweten

Andere functies

Zweten vervult ook andere functies zoals :

- Het verwijderen van toxines. Dit versterkt het immuunsysteem en helpt ziektes, die verband houden met toxische overbelasting, te voorkomen. Zo verwijdert het ook DEHP en BPA. BPA is schadelijk voor de stemming, groei en ontwikkeling, weefselfunctie, metabolisme en reproductieve processen.
- Het doden van virussen en bacteriën die niet kunnen overleven boven 37C
- Het bestrijden van huidinfecties via antimicrobiële eigenschappen.
- Het verminderen van nierstenen. Zie ook: Goede voeding en lichaamsbeweging voorkomen nierstenen.
- Het reinigen van de poriën, waardoor mee-eters en acne bestreden kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.