zondag 4 januari 2015

Hoe herkent u vroegtijdig kanker?

We hebben gezien hoe kanker ontstaat en dat preventie de sleutel is tot kankerbestrijding. Maar wat als u toch kanker krijgt? Om het te bestrijden moet u immers weten dat u kanker heeft. Hoe kunt u vroegtijdig zien dat u kanker heeft? Als het om kanker gaat, wil immers niemand overrompeld worden met de diagnose. Helaas zijn veel met kanker gediagnosticeerde mensen in eerste instantie verbaasd dat de voortekenen van kanker al een geruime tijd aanwezig waren maar dat ze bewust of onbewust die tekenen hebben genegeerd. Vroege opsporing is belangrijk om kanker (zo snel mogelijk) te genezen. Wees dus alert op de volgende waarschuwingssignalen van kanker:

Meer vermoeidheid
Gelet op onze drukke schema's is het normaal dat we wel eens moe worden. Maar als we genoodzaakt worden om een lang dutje te nemen om onze taken uit te voeren, is dat een reden tot bezorgdheid. Dit zou een voorteken van kanker, zoals leukemie kanker, dikke darm kanker of maagkanker kunnen zijn. Andere kankers die veel bloedverlies veroorzaken zouden ook aanwezig kunnen zijn.

Vroegtijdige actie tegen kanker goed, maar voorkomen nog beter

Bultjes of verdikking in de borst, testikels of lymfeklieren
Veel kankers kunnen dwars door de huid worden gevoeld. Met name in de borsten, testikels en lymfeklieren. Een knobbel of verdikking is een waarschuwing, en kan gemakkelijk worden gevoeld door middel van zelfonderzoek. Sommige borstkankers veroorzaken een rode of verdikte huid, in plaats van een bultje.

Lichte, aanhoudende koorts
Een lichte koorts - doorgaans geclassificeerd als een lichaamstemperatuur tussen de 37,7ºC en 38,2ºC - kan een symptoom zijn van een aantal infecties. Daarnaast kan het ook een voorteken van een kankersoort zijn, zoals de ziekte van Hodgkin, leukemie en non-hodgkin lymfoom (NHL). Aangezien dit het eerste teken van kanker zou kunnen zijn, is het belangrijk terugkerende lichte koorts te laten onderzoeken.

Verandering in de stoelgang, blaas en spijsvertering
Aanhoudende problemen bij het urineren, obstipatie, chronische diarree, buikpijn, rectale of urine bloedingen, of donkere teerachtige ontlastingen kunnen allemaal tekenen van blaaskanker, prostaatkanker en andere vormen van kanker zijn.

Terugkerende problemen met de spijsvertering, zoals indigestie, misselijkheid, brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, verlies van eetlust en buikpijn kunnen ook op kanker duiden.

Keel en mond problemen
Naast het hebben van problemen met slikken, zijn ook lip zweren die niet binnen de normale tijd helen, ongebruikelijke bloedingen of onverklaarbare pijn in de mond, een aanhoudende of terugkerende zere keel, hoest, heesheid en brok in de keel andere verontrustende tekenen die niet genegeerd mogen worden. De bovenstaande tekenen kunnen een gevolg zijn van orale kankers zoals keel-, slokdarm-, strottenhoofd- en tongkanker. Bovendien kunnen ook niet kanker ziekten de reden zijn.

Witte vlekken in de mond en de tong kunnen leukoplakie zijn. Dit is een pre-kanker gebied dat wordt veroorzaakt door frequente irritatie (door roken).

Problemen met slikken kan op kanker duiden

Veranderingen van de huid
Veranderingen in de huid kunnen niet alleen een indicatie van huidkanker, maar ook van andere kankers zijn. Tekenen en symptomen van kanker zijn onder meer:

• Donkerder uitziende huid
• Gelige huid
• Rode of ontstoken huid
• Droge schilferige vlekken
• Overmatige haargroei
• Veranderingen in wratten, moedervlekken of sproeten qua kleur, grootte, vorm of vervagende grenzen
• Wonden die niet genezen

Pijn
Pijn is vaak een teken van hardnekkige ontstekingen en problemen met het immuunsysteem. Beide aandoeningen kunnen voorlopers van kanker zijn, indien ze niet adequaat verholpen worden.

Aanhoudende hoofdpijn kan een aanwijzing voor een hersentumor zijn en aanhoudende rugpijn kan een symptoom van kanker in de dikke darm, endeldarm, of eierstokken zijn. Besteed er aandacht aan, want als het pijn als gevolg van kanker is, kan het betekenen dat het met de verspreiding is begonnen.

Onverklaarbare gewichtsverlies
Hoewel het, gelet op de wereldwijde obesitas epidemie, op een paradox kan lijken, moeten mensen die hun plotselinge gewichtsverlies niet kunnen verklaren, bezorgd zijn. Normaal gesproken is voor velen gewichtsverlies een welkome zaak. Maar als iemand zonder een dieet of zonder meer te bewegen of zonder veranderingen in het levensstijl, plotseling veel gewicht verliest kan dit op kanker duiden. Een dergelijke plotselinge gewichtsverlies kan het gevolg zijn van kankers, zoals maag-, long-, slokdarm- en pancreaskanker. Onverklaarbare gewichtsverlies kan ook veroorzaakt worden door andere ernstige gezondheidsproblemen.

Luister goed naar uw lichaam

Als u een van de bovenstaande symptomen bemerkt, kunt u het beste uzelf laten onderzoeken. In feite moet u elke significante lichamelijke veranderingen die niet opzettelijk door u is veroorzaakt, laten onderzoeken. Maar dat wil niet zeggen dat u akkoord moet gaan met willekeurige schadelijke therapieën of medicijnen.

MMS is de meest krachtige ziektebestrijder die men ooit heeft gekend. Het geneest kanker en vele andere ziektes. Indien u het regelmatig gebruikt worden ziektes in de kiem gesmoord. Daarnaast versterkt het ook uw immuunsysteem. Hierdoor wordt u gezonder en voorkomt u ziektes !!
 
 Meer info:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.