zondag 29 maart 2015

Vet- en suikerarme voeding schadelijker dan normale producten

In onze oppervlakkige samenleving is imago en uiterlijk belangrijk, niet de werkelijkheid. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de manipulerende massa media in samenwerking met de voedselindustrie, de vetarme voeding hype creëerden. Voor hen is het niet belangrijk dat u gezond bent, maar u moet wel mooi en gezondlijken. Om hun producten aan de consument te slijten hanteerden ze de volgende redenering : "Vet veroorzaakt vet. En door het vet in voedsel te elimineren kunt u obesitas voorkomen. Dus geen vette handen, buik en lichaam meer." Massa's mensen werden zo verleid vetarme producten te kopen, in de veronderstelling dat ze minder vet en gezonder zouden worden.

Bijna alles heeft light versies
Schijn bedriegt

In werkelijkheid zijn de consumenten echter misleid. Vetarme, 0% vet en suikervrije voeding moet u juist vermijden. Niet alleen zijn het sterk bewerkte voedingsmiddelen, maar meestal voegen de fabrikanten er andere ongezonde stoffen aan toe, om ze na de verwijdering van vet en suiker, smakelijker te maken.Hierdoor worden deze producten juist ongezonder.

Een nieuwe studie van het Engelse Channel 4 toont aan dat vetarme voeding ongezond is omdat het u meer suiker laat consumeren, gemiddeld zo'n 20% meer. De fabrikanten misleiden willens en wetens de consument en veroorzaken daarmee ziekten.

Hoe meer bewerkt des te schadelijker: de light versie
"Het probleem is dat we niet alleen vasculaire ziekten ontwikkelen, maar we krijgen ook obesitas en diabetes, en dat is te wijten aan te veel (suiker)calorieën. Vet is een belangrijke bron van calorieën maar suiker is dat ook. Toegevoegde suiker is een onnodig onderdeel van onze voeding. Het is een gevaarlijke stof die ons obesitas maakt", aldus Prof. Graham MacGregor van het Wolfson Instituut voor Preventieve Geneeskunde.

Nog schadelijker
Indien u veel suiker eet wordt een deel ook omgezet in vet en dit leidt dan tot obesitas. Naast obesitas, veroorzaakt suiker ook kanker. Kankercellen voeden zich met suiker.Dus het eerste wat een kanker patiënt moet doen is het stoppen met suikerconsumptie.

 
In het kort veroorzaken vetarme producten obesitas, vasculaire ziekten, diabetes en kanker terwijl het doel van minder vet in het lichaam niet bereikt wordt. Suikervrije stoffen zitten ook vol schadelijke ingrediënten zoals kunstmatige zoetstoffen en andere schadelijke chemicaliën die gebruikt worden om in de afwezigheid van suiker, smaak te geven. Denk daarbij aan suikervrije frisdranken.


 
Wat u wel kunt doen is minder suiker bevattende producten en meer groenten en fruit te eten. Maar in ieder geval geen vetvrije, vetarme of suikervrije producten.

Zie ook:
- Frisdranken en drugs beschadigen tanden
- Suiker is de brandstof voor kanker
- Frisdrank maakt hersenen hyperactief
- Vertrouw ons. Sterf voor uw eigen bestwil ! Deel 5: Voedingsadditieven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.