zondag 10 mei 2015

Consumenten dwingen "gezondere" producten af

De afgelopen jaren is het bewustzijn bij het grote publiek over de schadelijke effecten van bewerkte voedsel en fast food producten, toegenomen. Men begint eindelijk door te krijgen dat overheden, instellingen en bedrijven niet geïnteresseerd zijn in de welzijn en gezondheid van consumenten en werknemers. Dit is vooral te danken aan de alternatieve media op het Internet.

Ziektes en vooral ernstige ziektes nemen toe. Een van de oorzaken daarvan is ongezond voeding. Nu mensen dit door hebben, proberen ze gezonder te eten en kopen dus minder ongezonde voedsel. Organische producten beleven gouden tijden, terwijl multinationals zoals Coca Cola, McDonald's hun omzetten zien kelderen. We moeten niet vergeten dat veel bedrijven willens en wetens ongezonde voedsel op de markt hebben gebracht. Met wanhoop proberen ze consumenten nu te overtuigen met nieuwe "gezondere" producten. Gezonder betekent bij deze bedrijven dan ook "minder ongezond". Het is dus de vraag of deze "nieuwe" producten wel gezond zijn. Maar er is gelukkig wel een begin gemaakt.

Fast food; Bedrieglijke uiterlijke schijn 
Enkele voorbeelden

McDonald's heeft aangekondigd niet alleen de bedrijfsvoering maar ook het menu te veranderen. Of we ooit gezonde voedsel bij fast food ketens kunnen eten is echter twijfelachtig. Ook sommige kippenproducenten zijn in actie gekomen en hebben aangekondigd geen antibiotica meer te gebruiken bij kippen. Een ander groot bedrijf Hershey heeft aangekondigd geen high-fructose corn syrup meer te gebruiken. Maar het verwijderen van een stof betekent niet dat het nu automatisch gezond is. Er kunnen nog steeds andere schadelijke stoffen in het product zijn.
Waakzaamheid is geboden. Zo heeft Pepsi aangekondigd aspartaam te verwijderen. Maar het wordt vervangen door een andere schadelijke stof; splenda.

We moeten ongezonde voeding blijven weigeren totdat ze alleen maar gezonde organische ingrediënten gebruiken. De recente acties van ondernemingen tonen aan dat de consumenten bepalen wat er op de markt wordt aangeboden. Dus geen ongezonde producten meer kopen en de fabrikanten dit ook laten weten. Als niemand ongezonde voeding koopt of wil kopen, zal ook niemand ongezonde producten kunnen aanbieden.

Frisdranken bevatten vele ongezonde ingrediënten
Ook andere sectoren

En het is niet alleen beperkt tot de voedsel industrie. Zo produceren Apple werknemers in China onder erbarmelijke omstandigheden de IPhones, waarmee men u ook nog eens bespioneert, Het is zo erg dat men netten om de accommodaties van werknemers heeft gehangen om de vele zelfmoorden te voorkomen. Een dode slaaf kan immers niet werken. Maar inmiddels blijven wereldwijd mensen IPhones kopen.

Sinds jaren worden er in de visserij industrie in Thailand, met goedkeuring van de overheid, mannen uit vooral Myanmar en Cambodja als slaven gebruikt. De Thaise visserijbedrijven gebruiken bovendien ook eco-onvriendelijke vismethoden. In Thailand worden overigens zelfs vluchtelingen in "concentratiekampen" gevangen gehouden om ze tegen losgeld vrij te laten. Velen zijn dan ook onder zeer slechte omstandigheden gestorven. Deze praktijken zijn al jaren gaande, maar pas recentelijk is er ook internationale media aandacht erover en beloven de autoriteiten die er jarenlang ervan hebben geprofiteerd voor de zoveelste keer beterschap. Veel bedrijven in de Thaise visserij zijn in handen van de officials !!.

Slaven werken werken dag en nacht in de visserij sector

Nike daarentegen is een goede voorbeeld hoe consumenten bedrijven kunnen dwingen ethisch te handelen. Na de wereldwijde boycot campagne tegen Nike, zo'n 20 jaar geleden, heeft Nike, hoewel er nog wat tekortkomingen zijn, de werkomstandigheden wel verbeterd.

De klant is koning

Koop dus bewust. U koopt dan niet alleen gezond maar dwingt producenten daarmee ook gezondere producten aan te bieden. En indien meer bedrijven gezonde producten aanbieden dalen ook de prijzen van de gezonde producten. Door bewust te kopen voorkomt u ook onrechtvaardigheden waar dan ook ter wereld. De klant is koning, maar alleen wel de goed geïnformeerde actieve klant.

http://www.tuurlijkgezond.com/     

 
Zie ook de volgende artikelen op MMS Winkel:  

- Frisdranken en drugs beschadigen tanden

- Frisdrank maakt hersenen hyperactief 

- Vet- en suikerarme voeding schadelijker dan normale producten 

- Suiker is de brandstof voor kanker

 - Nog meer onsmakelijke ingrediënten in uw voedsel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.