zondag 17 mei 2015

Mondwater verhoogt risico op kanker, hoge bloeddruk en beroerten

Een frisse mond wil iedereen wel hebben. Maar is mondwater wel het juiste middel voor een frisse mond en gezonde tanden? Een mondspoelmiddel geeft een verse explosie van mint, een branderig gevoel van kou, grotendeels veroorzaakt door alcohol en vreemde chemicaliën. De meeste tandartsen kunnen u vertellen dat mondwater niet veel voordelen heeft. Maar wat nog belangrijker is: een nieuwe studie toont aan dat mondwater het risico op mondkanker verhoogd. Onderzoekers aan de Universiteit van Glasgow Dental School constateerden dat mensen die dagelijks meer dan 3 keer mondwater gebruiken, een verhoogde kans op mond- en keelkanker hebben.

"Deze resultaten zijn echt belangrijk. Tot nu toe was het niet echt bekend of deze tandheelkundige risicofactoren onafhankelijk zijn van de bekende risico's bij mond-en keelkanker -. roken, alcohol en een lage sociaaleconomische status ", aldus Prof. dr. Wolfgang Ahrens, adjunct-directeur van de Leibniz Instituut voor Preventie Onderzoek en Epidemiologie.

Gevaarlijker dan het lijkt

Degenen met tandheelkundige problemen zoals bloedend tandvlees, kunstgebit en een slechte mondgezondheid lopen het grootste risico. Deze problemen brengen al een verhoogd risico op kanker met zich mee en de mondspoelmiddelen maken het risico alleen maar groter.

Sommige mensen gebruiken overmatig mondwater om de geur van rook of alcohol te verdringen. Roken en alcoholisme zijn sowieso risicofactoren voor mondkanker en mondspoelmiddelen vergroten het risico alleen maar. Daarbij moet u bedenken dat mondspoelmiddelen ongeveer 25% alcohol bevatten. Bovendien spoelen de meeste mensen het mondwater minimaal 20-30 seconden in de mond. Dus mondwater bevat niet alleen meer alcohol dan alcoholische dranken, maar het blijft ook langer in uw mond.

"Ik raad het routinematig gebruik van mondwater ten sterkste af. Er zijn gelegenheden en aandoeningen waarvoor een tandarts mondspoeling kan voorschrijven - het kan zijn dat een patiënt een lage speekselproductie heeft als gevolg van een bepaalde aandoening of medicijnen. Maar voor mij, is in het algemeen het regelmatig poetsen met een fluoride tandpasta en flossen in combinatie met regelmatige controles door een tandarts voldoende. ", aldus Dr. Conway van het onderzoeksteam.

Ionische tandenborstels hebben geen tandpasta nodig

De MMSWinkel raadt echter, samen met Jim Humble, een fluoride tandpasta af. Zie voor meer info over fluoride: Vertrouw ons. Sterf voor uw eigen bestwil ! Deel 3: Fluoride U kunt het beste een tandpasta zonder fluoride of een ionische Soladey tandenborstel zonder tandpasta gebruiken.

Ook meer risico op hoge bloeddruk en beroerten

Recent onderzoek heeft ook andere schadelijke effecten van mondwater blootgesteld. Onderzoekers van de Queen Mary Universiteit van Londen hebben aangetoond dat mondspoelmiddelen uw bloeddruk tussen de 2 en 3,5 eenheden mmgh kunnen verhogen. Een stijging met 2 mmgh brengt met zich mee dat  het risico op sterfte door hartziekten met 7% toeneemt. Dezelfde stijging van 2 mmgh vergroot het risico op sterfte door beroerten met maar liefst 10%.

Toch maar weggooien?

Dit komt omdat veel mondspoelmiddelen Chloorhexidine en andere chemicaliën bevatten die ook de goede bacteriën die, o.a. voor het immuunsysteem nodig zijn, bestrijden. De werking lijkt dus op die van antibiotica die met zwaar geschut op muggen schieten en de balans in het lichaam aantasten.

Wat kunt u wel gebruiken voor uw mondhygiëne?

U kunt natuurlijk MMS gebruiken voor een frisse mond en gezonde tanden. Zo maakt u zelf MMS spray voor uw tanden.

Sommige mensen gebruiken ook dagelijks organische kokosolie of sesamzaadolie om hun mond te reinigen. Het nadeel is wel dat u uw mond 15 tot 20 minuten moet spoelen met de olie. Daarna moet u het uitspugen. Niet slikken, aangezien het vervuild is.

Water Purification Drops (MMS1 kit) with 50% strength activator - MMS1 - Master Mineral Solution 1
MMS helpt

Gebruik dus olie of MMS voor uw mondhygiëne. En voor het poetsen kunt u tandpasta zonder fluoride of een ionische tandenborstel gebruiken. Indien u een lekkere smaak erbij wilt hebben kunt u 1 of 2 druppels pepermuntolie op uw tandenborstel doen en uw tanden daarmee poetsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.