zondag 27 september 2015

Natuurlijke remedies voor migraine

Migraine is een neurovasculaire ziekte die vaak gepaard gaat met hoofdpijn. Het is medisch gezien niet exact hetzelfde als hoofdpijn. Migraine aanvallen ontstaan door neurale prikkelingen die na een plotse tijdelijke vernauwing, een verwijding van de bloedvaten tot gevolg hebben. Er zijn 4 aspecten van migraine: bloedvaten, ontstekingen (zenuwen en bloedvaten), een laag niveau van serotonine en toxische zware metalen die migraine veroorzaken.

Serotonine boost
Één van de symptomen van migraine is een daling van serotonine of lage serotonine niveaus voor een migraine (aanval). De goede bacteriën in de darm produceren 80% van serotonine in het lichaam. Een gezonde darm en hoge serotonine niveaus kunnen dus migraine verminderen of elimineren. Om dit te bereiken moet men de darmen zuiveren van slechte bacteriën en Candida en de darmen voorzien van nuttige bacteriën. Het dieet moet rijk aan pre-biotische en pro-biotische voedingsmiddelen zijn.

Migraine is pijnlijk en hinderlijk

Ontstekingen verminderen
Ontstekingen zijn een andere oorzaak. Om ontstekingen te verminderen of te elimineren, dient u geen bewerkte voeding en voedingsmiddelen die een allergische reactie kunnen veroorzaken, te consumeren. Uw dieet moet het liefst natuurlijke omega-3 vetzuren (onbewerkte verse producten) bevatten.

Vitaminen en mineralen 
B-vitamines zijn essentieel voor de vasculaire gezondheid, de zenuwen en het zenuwweefsel. Vitamine B-complex supplementen zijn altijd beter dan één vitamine B. Omega 3 oliën zijn nuttig voor het opnemen van B-vitamines, Vitamine C en vitamine D maar zijn naast calcium, magnesium en selenium ook goed voor de vasculaire gezondheid.

Toxische zware metalen
Zware metaal chelatietherapie om toxische zware metalen te verwijderen, kan behulpzaam zijn bij uw strijd tegen migraine. Ook het verwijderen van amalgaamvullingen (kwik vullingen) kan migraine elimineren.

Gefermenteerde voeding bevordert goede bacteriën in de darm

Ook de onderstaande remedies kunnen uitkomst bieden:


Gember
Gember (ginger) is zeer effectief in het stoppen van een migraine. Neem gember bij de eerste tekenen van een dreigende migraine aanval (tijdens een aura of bij de eerste tekenen van pijn, als u geen aura's krijgt).

U kunt verse gemberwortel sap maken en het drinken of het toevoegen aan vruchtensap (wortel en appel combinatie is goed met gember). U kunt verschillende gember soorten gebruiken - maar verse gember wortels zijn beter. Gember helpt ook tegen misselijkheid als de migraine al aan de gang is.

Gember wortels hebben vele gezondheidsvoordelen


Essentiële oliën
Essentiële lavendel, pepermunt, en basilicum oliën helpen bij het verminderen van de pijn van migraine wanneer u het inademt.

Stress
Stress veroorzaakt vele ziekten waaronder migraine. Het is belangrijk om te weten hoe u stress kunt verminderen aangezien chronische stress onze biochemie beïnvloedt. Onderzoek uw levensstijl en maak zo nodig wijzigingen. Goed diep ademhalen, zonder na te hoeven denken, kan uw stress verminderen. Ook mediteren en lichaamsbeweging zijn goed tegen stress.

Aarden
Elektromagnetisch velden kunnen migraine veroorzaken of het intensiveren. Aarden, het gronden met de aarde kan migraine tegengaan. Loop bijvoorbeeld op blote voeten of zit, buiten op de grond.

De beste en de snelste remedie voor migraine
Snuif cayennepeper, het is effectief en werkt heel snel.

Lavendel olie bestrijdt candida en stress

Migraine is te helen


Of het zeldzaam of frequent is, migraine kan heel pijnlijk zijn. Om migraine volledig te elimineren is het nodig om een gezonde dieet te hebben, geen medicijnen meer te gebruiken, uw darmflora te balanceren en uw zenuwstelsel te herstellen. Onderzoek dus kritisch uw levensstijl. Detox en het elimineren van candida, met o.a knoflook, kokosnoot olie, lufenuron en andere remedies, zijn de eerste stappen om van migraine af te komen.

Zie ook: Hoe stopt u hoofdpijn?

http://www.tuurlijkgezond.com/  

2 opmerkingen:

  1. Ik wil je opmerking over het B-complex relativeren. In voor zover ik heb kunnen nagaan zitten in alle B-complex preparaten hoge doseringen van B6. En laat dat nou net een vitamine zijn waarvan je teveel binnen kunt krijgen. Met vergelijkbare klachten als een tekort. Helaas zijn er geen of ik heb ze niet kunnen vinden, B complexen zonder B6 of met een normale adh van B6. Of heb jij daar een tip voor?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is beter om een variatie aan vitaminen binnen te krijgen. Bovendien zijn supplementen niet de enige bron, maar zijn wel vaak waardevol. Zie ook: http://mmsnieuws.blogspot.nl/2016/06/is-goed-eten-alleen-voldoende.html
    Overdosering van vitamine 6 komt relatief weinig voor, alleen bij hoeveelheden groter dan 200 milligram per dag. Dat is boven de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Zie voor meer info: https://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_B6#Toxicity
    We verkopen zelf geen vitamine B supplementen.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.