woensdag 11 november 2015

Bestrijdingsmiddelen in groenten en fruit veroorzaken onvruchtbaarheid bij mannen


Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache


Een recente onderzoek van de Harvard T.H. Chan School of Public Health, heeft weer eens bewezen hoe moeilijk het is om in de moderne samenleving gezond te blijven. Groente en fruit is gezond, maar indien u groente en fruit eet met veel resten van bestrijdingsmiddelen en andere chemicaliën, kunt u last krijgen van diverse klachten en ziektes, zoals huidziekten en vergiftigingssymptomen (bij direct contact), kanker, vruchtbaarheidsproblemen en genetische schade en misvormingen bij pasgeborenen.

De eerste studie onder 155 mannen tussen de 18 en 55 jaar, die de relatie tussen het eten van groenten en fruit met residuen van bestrijdingsmiddelen en de kwaliteit van sperma onderzocht heeft namelijk aangetoond dat dat bestrijdingsmiddelen niet alleen de hoeveelheid maar ook de kwaliteit van de sperma beschadigen. De hoeveelheid liep met 49% terug terwijl de percentage van normaal gevormde sperma met 32% achteruit ging.

Voorkomen is beter dan genezen

Toch roept onderzoeker Jorge Chavarro op fruit en groente te blijven eten, maar er wel op te letten bestrijdingsmiddelen te vermijden. Fruit of groenten met weinig residuen van bestrijdingsmiddelen zijn onder andere erwten, bonen, grapefruit en uien. Pepers, spinazie, aardbeien, appels en peren daarentegen hebben veel residuen.

Mannen die veel groente en fruit met weinig resten van pesticiden aten, waren echter gezonder en waren vruchtbaarder. Derhalve is het dus belangrijk om veel groente en fruit te eten zonder residuen. Probeer dus organisch te eten en onderzoek of de groente en fruit die u wilt kopen residuen bevat. Indien dat niet mogelijk is kunt u riskante soorten vermijden. Het beste is natuurlijk om zelf groente/fruit kweken. Dan bent u ook minder afhankelijk en weet u zeker wat u eet.


Gevaarlijk om in te ademen, maar veilig om te consumeren?

Andere tips:
-Wees voorzichtig bij geïmporteerde goederen: zo zijn bijvoorbeeld, aardbeien en tomaten uit Italië, en paprika's uit Spanje en Turkije vaak zwaar verontreinigd met pesticiden.
-Koop seizoensgebonden en regionale producten. Groenten en fruit, die rustig kan rijpen bevatten minder pesticiden. Voedingsmiddelen die lang bewaard en vervoerd worden bevatten meer schadelijke stoffen.
-Was niet biologische groente en fruit een paar seconden onder lopende water. Maar was het, afhankelijk van de groente of fruit, niet te lang, zodat het water de vitaminen en mineralen niet wegspoelt. Appelen en peren moeten niet geschild worden om te voorkomen dat waardevolle ingrediënten verloren gaan.
-Was, na het schillen van citrusvruchten, bananen en mango's uw handen voordat u het fruit eet. Anders, kunt u residuen van bestrijdingsmiddelen op het vruchtvlees overbrengen. U kunt het ook wassen en wrijven , voor het schillen. Hiermee voorkomt u ook dat de residuen van bestrijdingsmiddelen op de huid terechtkomen.
-De markering van "onbehandeld" (bijvoorbeeld bij citrusvruchten) betekent gewoon dat na de oogst er geen fungiciden zijn gebruikt. Heeft u schillen van bijvoorbeeld citroenen of sinaasappelen nodig, koop dan biologisch.
-Snij ongeschilde bananen niet met een mes in stukjes , anders residuen kunnen residuen worden overgedragen .
-Verwijder de buitenste bladeren bij salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.