zondag 8 november 2015

Telomeerlengte bepaalt infectierisico griep & verkoudheid


Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache


Sommige mensen krijgen vaak griep of verkoudheid, terwijl anderen daar minder last van hebben. Waarom deze ongelijkheid?

Een onderzoek, gepubliceerd in de Journal of 'The American Medical Association' (JAMA) brengt hierover meer duidelijkheid.  Het onderzoek werd gehouden onder 152 mensen tussen de 18 en 55 jaar. Onderzoekers maten de lengte van de telomeren in witte bloedcellen (kortere telomeren worden geassocieerd met het ouder worden en een hoger risico op sterfte en ziektes die vaker voorkomen bij ouderen, zoals sommige kankers, dementie en hartziekten). Daarna werden ze allemaal blootgesteld aan het rhinovirus, een virus dat verantwoordelijk is voor de gewone verkoudheid.

Onderzoekers van Carnegie Mellon University constateerden dat de lengte van telomeren in immuuncellen verbonden lijkt te zijn met het risico op infectie met een virus dat verkoudheid voor mensen ouder dan 22 jaar veroorzaakt. En het effect van deze link wordt met de leeftijd sterker.

Gezondere en jongere mensen hebben minder ziekten

"Ons werk suggereert de mogelijkheid dat, gedurende het hele leven, de lengte van telomeren een relatief uniforme indicator is, en het kan de ontvankelijkheid voor de ziekte bij jonge volwassenen voorspellen," aldus onderzoeker Sheldon Cohen, een psycholoog aan de Carnegie Mellon University.

Zoals ze voor het onderzoek al verwachtten, constateerden de onderzoekers dat korte telomeren een verhoogde risico op griep en andere ziektes met zich meebrengen.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat telomeerlengte ook kan worden beïnvloed door stress. Uit een studie in het tijdschrift PLoS ONE blijkt dat mensen die last hebben van veel stress op het werk, meer kans hebben op korte telomeren. Een ander onderzoek in hetzelfde tijdschrift toonde ook aan dat fobische angsten (angst voor sociale situaties, spinnen, en dergelijke) gepaard kunnen gaan met korte telomeren.

Lange telomeren houden dus u niet alleen jong, ze voorkomen ook ziektes zoals griep. Zoals we eerder al berichtten zorgt Epitalon voor langere telomeren. Epitalon is de oplossing om lang en gezond te leven!  Een goede gezondheid is onbetaalbaar! Epitalon is overigens het hoofdingrediënt van Nouvelle Vie.

Epitalon is echt geweldig, omdat het tegelijkertijd op twee niveaus effectief is:

1- Het is een bioregulator die bijvoorbeeld hormonale functies, zoals de productie van melatonine voor een goede nachtrust, stimuleert en reguleert.

2 – het is ook een telomerase activator. Het reactiveert de productie van telomerase in cellen, ook bij oudere mensen, zodat telomeren zich herstellen en langer worden en dus het verouderingsproces van cellen omgekeerd kan worden.

Met de tijd slijten de telomeren

Het Instituut voor Bioregulatie en gerontologie van St. Petersburg bestudeert peptiden sinds 1992, en miljoenen Russen hebben voor meer dan 20 jaar met groot succes peptiden gebruikt.

Het instituut vermeldt het volgende :

"Het is waargenomen dat de toediening van bioregulerende peptiden resulteerde in een betrouwbare toename van de gemiddelde levensduur van 30 tot 40%. De geriatrische beschermende activiteit van peptides houdt verband met hun effect op de mechanismen van de immuniteit, op de hormoonhuishouding, de anti-oxidant bescherming, regeling van genexpressie en telomerase activiteit."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.