zondag 1 november 2015

Lange telomeren bestrijden depressie


Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache


Korte telomeren zijn equivalent aan 4,5 jaar versnelde veroudering bij een volwassene van 30 jaar. Lange telomeren vertragen dus het verouderingsproces en houden langer jong.

Wetenschappers bestuderen een pas ontdekte link tussen geest en lichaam; Depressie kan een teken zijn van verkorte telomeren dus een versnelde veroudering, aldus de Wall Street Journal. 

In verschillende studies constateerden de onderzoekers dat de korte telomeren worden geassocieerd met depressie in de kindertijd,  trauma's en andere aandoeningen
.


telomeres-article-wall-street-journal
Een onderzoek onder 43 volwassenen (gemiddelde leeftijd 30 jaar) met chronische aandoeningen van de posttraumatische stressstoornis, en 47 gezonde controlepersonen, vond kortere telomeren in de Posttraumatische stressstoornis groep, wat overeenkomt met ongeveer 4,5 jaar versnelde veroudering.

De studie werd in de Biological Psychiatry gepubliceerd.Overigens verlengt Epitalon niet alleen de telomeren maar het speelt ook een belangrijk rol bij de bio-regulering, nabootsen en stimulering van de werking van de pijnappelklier die melatonine produceert.

De pijnappelklier of epifyse is een kleine endocriene klier in de hersenen epithalamus van gewervelde dieren. Het scheidt melatonine van serotonine en speelt door middel van dit hormoon, een centrale rol in de regulatie van biologische ritmen (slapen/wakker worden en seizoensgebonden).

Melatonine, vaak het slaaphormoon genoemd, staat bekend als de centrale hormonale regelaar van chronobiologische ritmes, en vanuit een bepaald standpunt, de regelaar van vrijwel alle hormonale afscheidingen.

Melatonine blijkt, naast hormonale functies bij mensen en zoogdieren, ook andere functies te hebben, met name als een antioxidant. Het lijkt ook een rol in het immuunsysteem te spelen.

Melatonine verhoogt het libido door antagonisme van serotonine 5-HT-2A.flacon-50mg-epitalonHet wordt door biochemici en chronobiologen als de meester hormoon beschouwd  omdat het de afscheiding van de meeste menselijke hormonen (paracriene en endocriene) reguleert.

Epitalon gebruik leidt tot de productie van nieuwe zenuwcellen om het zenuwstelsel van het lichaam te repareren en herstellen, inclusief de neuronen van het brein.Dit verklaart waarom mensen weer de gevoeligheid in de vingers of tenen terugkrijgen na het nemen van Epitalon. De hersenen worden ook herbouwd en dit verklaart de verhoging van het denk- en werkvermogen na Epitalon gebruik.Uiteraard worden, door de regeneratie van neuronen en zenuwcellen in de hersenen, alle degeneratieve aandoeningen en ontstekingen van de hersenen verzwakt of zelfs genezen door het Epitalon gebruik.

Meer informatie over de pijnappelklier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.