zondag 20 december 2015

Deodorants; ongezond en ook meer geuren

Cosmetica en deodorant advertenties beloven niet alleen meer aantrekkelijkheid maar ook een gelukkig leven, gezondheid, succes en meer terwijl ze in werkelijkheid vol met schadelijke chemicaliën zitten. Aluminiumverbindingen, parabenen, ftalaten en andere stoffen zitten als conserveermiddelen in vele deodorants en antitranspiratiemiddelen en zijn ook "ontworpen" om stank tegen te gaan.

Deze chemicaliën veroorzaken echter verontrustende gezondheidsrisico's zoals Alzheimer, borstkanker, irritatie en toxiciteit van het immuunsysteem. 

Mooie namen en verpakkingen misleiden het publiek

Helaas, gebruikt 90% van de mensen deze chemicaliën dagelijks onder hun oksels. Het is niet alleen een ongezonde gewoonte, maar studies hebben ook aangetoond dat het gebruik ervan slechts tijdelijk "effectief" is. Omdat het probleem niet wordt verholpen blijven de mensen deze ongezonde producten dagelijks gebruiken. En dat is nou precies wat de cosmeticafabrikanten willen.


Deodorants en antitranspiratiemiddelen verergeren juist meestal de vieze geuren

Deodorants en antitranspiratiemiddelen pakken het probleem niet bij de wortel aan; de geur veroorzakende bacteriën. Ze maskeren slechts de onaangename geuren. Erger nog; deodorants en antitranspiratiemiddelen laten de mensen nog meer stinken omdat ze de zweetklieren afdichten en de habitat van bacteriën die volkomen normaal en noodzakelijk voor het lichaam zijn, drastisch veranderen.

Meeste verzorgingsproducten bevatten schadelijke chemicaliën

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat deze verzorgingsproducten juist meer actinobacteria veroorzaken. Deze bacteriën produceren de sterke okselgeur.

Fris ruiken en toch gezond blijven

Gezond eten en veel water drinken vermindert geuren aanzienlijk. Wilt u soms toch een deodorant gebruiken?

Kies dan deodorants die geen aluminium chloorhydraat, aluminium zirkoon of andere aluminiumverbindingen bevatten. Vergeet niet dat zweten een natuurlijke lichaamsproces is. Antitranspiratiemiddelen verstoren dit lichaamsproces. 

Vermijdt ook ongezonde stoffen zoals propyleenglycol, parabenen en parfum. Kies voor effectieve maar gezonde opties, zoals producten die kamille, tea tree, koriander of korstmos bevatten. Er zijn vele natuurlijke deodorants te koop.

Gelukkig zijn er gezonde keuzes om lekker te ruiken 

U kunt natuurlijk ook zelf een gezonde deodorant maken. Sommige mensen gebruiken zelfs alleen azijn met eventueel een essentiële olie die ze onder hun armen sprayen. Het werkt en is heel goedkoop !!

Zoals u ziet zijn er ook op dit gebied vele gezonde alternatieven. Het enigste wat u hoeft te doen is: zich goed informeren en nieuwe dingen durven uit te proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.