zondag 7 februari 2016

Vrouwen met kinderen blijven langer jong

Vrouwen met kinderen doen veel en hebben vaak slapeloze nachten en woedeaanvallen. Dit alles duidt erop dat vrouwen met kinderen sneller verouderen. Een nieuw onderzoek heeft echter verrassenderwijs het tegendeel aangetoond: Vrouwen met kinderen blijven langer jong !!

Hoe meer kinderen des te langer de telomeren

Onderzoeker onder leiding van Prof. Pablo Nepomnaschy en Cindy Barha, van de Simon Fraser University in Canada hebben geconstateerd dat vrouwen met kinderen juist langere telomeren hebben. Telomeren zijn de kappen aan het einde van onze DNA die onze chromosomen tegen schade beschermen. Elke keer als de cel zich deelt worden de telomeren korter totdat ze de chromosomen niet meer kunnen beschermen. Dan worden onze cellen ouder. Dit leidt uiteindelijk tot de dood van de cel; ze kunnen zich niet meer splitsen om te reproduceren. Langere telomeren houden u dus jong !!

Het team onderzocht in Guatemala tussen 2000 en 2013, 75 vrouwen en het aantal kinderen die ze kregen. Aan het begin en het eind van het onderzoek werden de telomeren gemeten. Na het meten van de telomeren stelden de onderzoekers vast dat vrouwen die meer kinderen hadden gekregen langere telomeren hadden. Elke geboorte zorgde voor 0,059  meer telomeer units.


Met kinderen blijft u jong

De onderzoekers denken dat een verhoogde oestrogeen productie tijdens zwangerschap een mogelijke oorzaak kan zijn. Ook positieve reacties van vrienden en kennissen kunnen behulpzaam zijn. Wat de onderzoekers ook over de oorzaken mogen denken; Het vrouwelijke lichaam is ontworpen om kinderen te krijgen. Alle organen hebben hun functie en nut. Indien u voor de behoeften van uw lichaam zorgt, zorgt het lichaam ook voor u. Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.