zondag 27 maart 2016

Tijd om te eten

Mitochondriën - de kleine energiecentra in cellen die voedingsstoffen zoals suiker verbranden om energie te maken - worden door de biologische of circadiane klok van het lichaam gestuurd. Er is derhalve een optimale tijdstip om suiker het meest efficiënt te verbranden.

Niet alleen wat, maar ook wanneer u het eet is belangrijk . Dit is de belangrijkste conclusie van een studie door onderzoekers van het Weizmann Institute of Science in Rehovot, Israël, en het Max Planck Instituut voor Biochemie in Martinsried, Duitsland.

De onderzoekers zeggen dat hun bevindingen kunnen verklaren waarom mensen die niet in lijn met hun biologische klok, eten en slapen, meer kans hebben op overgewicht, obesitas en het ontwikkelen van chronische ziekten, zoals diabetes en het metabool syndroom.

Het tijdstip van het eten is ook belangrijk

Onderzoeksleider Dr. Gad Asher, hoofd van het lab in het Weizmann Institute, dat gespecialiseerd is in circadiane klokken en stofwisseling, zegt dat net als alle levende wezens, we elk een circadiane klok hebben die onze slaap, activiteiten, eten en metabolisme regelt. Hij legt uit: "In zekere zin is het als een dagelijkse kalender, het vertelt het lichaam wat het kan verwachten, zodat het zich op de toekomst kan voorbereiden en optimaal kan functioneren."

Dag en nacht zijn dus niet voor niets geschapen. Toeval bestaat niet. De dag is er om onder het daglicht onze activiteiten te verrichten en om te eten en te drinken. Terwijl de nacht er is om in het donker (uit) te rusten. Dr. Asher concludeert dan ook het volgende: "Als we ons meer bewust zouden kunnen zijn van de timing van onze cellulaire activiteiten, zouden we in staat zijn om op een gezondere wijze te profiteren van voedingsstoffen."
Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.