zondag 29 mei 2016

Cocktail van giftige medicijnen: polyfarmacie

Farmaceutische bedrijven zijn er niet om u gezond te maken. Zij stimuleren, met hun dure giftige gepatenteerde medicijnen, ziekten, om u langdurig ziek te maken en te laten sterven. Medicijnen genezen ziektes niet, ze camoufleren alleen de onderliggende oorzaken.

Daarnaast hebben medicijnen vele gevaarlijke bijwerkingen. Bovendien kan ook een combinatie van medicijnen, polyfarmacie, gevaarlijke extra bijwerkingen veroorzaken. Dit is vooral het geval bij oudere mensen. Polyfarmacie is het gebruik van vijf, zes of meer medicijnen of voedingssupplementen. Naarmate mensen ouder worden, degenereert het lichaam. Helaas gebruiken oudere mensen dan ook meer schadelijke medicijnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel ouderen op polyfarmacie, dan niet lang leven.

En dit is nog in een best case scenario. In werkelijk hebben veel ouderen die meerdere medicijnen gebruiken, vanwege hun ouderdom, problemen met de verschillende doses en gebruikstijdstippen.

Big Pharma ziet het graag

Een recente onderzoek van Dr. Qato, toont aan dat het polyfarmacie probleem, mede door de vergrijzing, groeit. In 2012 was dat 10% in Nederland. Bij senioren loopt dit op tot 1 op de 3 gebruikers van geneesmiddelen.  In de VS zijn 14% van de mensen polyfarmaciepatiënt. Mensen tussen 62-85 jaar gebruiken vaak een combinatie van antiplatelets, anticoagulantia, statines, en niet-steroïde anti-inflammatoire middelen. Deze kunnen allemaal leiden tot ernstige geneesmiddelinteracties en daardoor ook tot gezondheidsproblemen.

Oudere mensen zijn ook meer vatbaar, omdat hun behoeften en lichaam sneller kan veranderen. Ook hebben ze vaak te maken met dementie en vergeetachtigheid.

Volgens de Amerikaanse Health Research Funding, is polyfarmacie verantwoordelijk voor 28% van alle ziekenhuisopnames, en is het de vijfde belangrijkste doodsoorzaak in de VS.

Vooral ouderen gebruiken veel te veel medicijnen

Polyfarmacie kan volgens artsen ontstaan ​​wanneer:

- Een patiënt blijft het nemen van drugs die niet langer nodig zijn, of in een dosis die niet langer geschikt is. (Het gebruik van medicijnen is eigenlijk bijna altijd niet noodzakelijk)
- Een medicijn niet zijn therapeutisch doel bereikt. (Dat is het geval in alle gevallen; medicijnen bestrijden symptomen)
- De combinatie van therapieën tot bijwerkingen of interacties leidt. (Dat is dus altijd het geval)
- De patiënt de instructies van de arts niet correct opvolgt.

Waarschuwingssignalen polyfarmacie

Dr. Qato: "De tekenen zijn afhankelijk van de combinatie van geneesmiddelen. Bij oudere volwassenen zijn bij de meeste interacties, statines, amlodipine (een bloeddrukverlagend), NSAIDs, bloedverdunners, omega-visolie, niacine supplementen en omeprazol (een protonpompremmer) betrokken. De meeste van deze combinaties kan het risico voor bloeden, spierzwakte, nierfalen of de vorming van bloedstolsels (wat fataal kan zijn) verhogen. "

Alle medicijnen hebben (on)zichtbare bijwerkingen. Hoe meer medicijnen des te meer bijwerkingen.
Enkele waarneembare tekenen van polyfarmacie zijn onder andere:

A. Verlies van eetlust, constipatie, diarree, of incontinentie
B. Vermoeidheid, slaperigheid of verminderde alertheid
C. Verwardheid en hallucinaties
D. Vallen, zwakte en duizeligheid
E. Depressie, angst of prikkelbaarheid
F. Huiduitslag

Medicijnen zijn dodelijk

Wat kunt u ertegen doen?


Voorkomen is beter dan genezen, ook omdat giftige medicijnen u niet genezen. Indien u eenmaal in de reguliere gezondheidszorg komt en medicijnen en andere schadelijke therapien moet gebruiken, komt u in een vicieuze cirkel terecht. Al die giffen hebben een verwoestende effect op uw lever, nieren, alvleesklier en hersenen en wordt u nog zieker.

Een gezonde levensstijl is noodzakelijk om lang en gezond te leven. Eet ook zoveel mogelijk gezond. Daarnaast versterken onze producten ook uw immuunsysteem en helpen u fit en gezond te blijven. Hiermee voorkomt u ook nog eens de hoge kosten voor de reguliere gezondheidszorg en de farmaceutische medicijnen.Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.