zondag 8 mei 2016

Suiker schaadt uw gezondheid en energie

Suikerconsumptie in de "ontwikkelde" landen is de afgelopen 200 jaar en vooral de laatste decennia enorm gestegen. We eten nu veel meer suiker dan we nodig hebben. Vooral kinderen krijgen teveel suiker binnen.

Veel mensen denken dat je met suikerconsumptie energie tankt. Het tegendeel is echter waar. Geraffineerde suiker veroorzaakt niet alleen talrijke ziekten, het berooft u ook juist van energie, het vult geen energie aan.

Want, als u geraffineerde suiker consumeert, beschadigt suiker het vermogen van uw lichaam om voedsel goed te verteren. Het is het synthetische materiaal dat u letterlijk de das omdoet. Suiker is niet alleen lege calorieën. Een wetenschapper die suiker onderzocht zei: 
"Diëtisch fructose vermindert circulerende insuline en leptine, verzwakt postprandiale onderdrukking van ghreline, en verhoogt de triglyceriden bij vrouwen." Met andere woorden, na het eten van fructose krijgt uw lichaam nooit de boodschap "Genoeg gegeten, nu stoppen." En verhoogde triglyceriden zijn andere woorden voor meer vet.

Suikerconsumptie gaat gepaard met vele kwalen

Frisdranken van onder anderen Coca-Cola en Pepsi, appelmoes, bewerkte vruchtdranken, ontbijtgranen, en zelfs sommige babyvoeding bevatten de meeste fructose.

Natuurlijke suikers bevatten tenminste wat nutriënten. Geraffineerde suikers echter, hebben geen voedingswaarde.

Geraffineerde suiker onttrekt ook ook kostbare vitamines en mineralen aan uw lichaam. Om bewerkte suiker te metaboliseren, gebruikt het lichaam een deel van de opgeslagen voedingsstoffen (zoals magnesium) om enkele van de vrijgekomen toxinen (toxische metabolieten) te neutraliseren. Deze metabolieten vernietigen het ademhalingsproces van cellen.

Geraffineerde suiker veroorzaakt ook een dramatische stijging van het bloedsuikerspiegel in het lichaam. En dit wederom leidt tot energie ineenstortingen.

Nog erger; geraffineerde suiker is een neurotoxine. Suiker veroorzaakt neurodegeneratieve ziekten, vroegtijdige dood door hart-en vaatziekten , kanker, auto-immuunziekten, verminderde hersenfuncties  , diabetes, osteoporose, nierproblemen, tandbederf, leverziekte, obesitas en depressie. Meer nadelen leest u hier.

Natuurlijke suikers in voedingsmiddelen bevatten mineralen en vitaminen, die het lichaam helpen het "zoet" beter te metaboliseren. Dit is de reden waarom honing en ahornsiroop (in geringe hoeveelheden) gezond is. Pure (raw) biologische honing bevat meer dan 80 gezonde stoffen en er zijn 34 gezonde stoffen in echte ahornsiroop. Zij bieden een scala aan voedingsstoffen en een zoete smaak.

Het zoete gif

Het slechtste suiker dat u kunt eten is sucrose of high fructose corn syrup (Glucose-fructosestroop). Beide zijn geraffineerde suikers. Fructose, bevat nog een aantal vitaminen en mineralen, maar geraffineerde suiker, vaak onder het mom van vele misleidende namen, is puur ongezond.

De voedingsindustrie misleidt echter de consumenten. Bedrijven geven hun producten met toegevoegde suiker, gezonder weer dan dat ze werkelijk zijn. In veel gevallen, voegen ze zelfs suiker toe aan overigens gezonde voeding en misleiden de klanten er over. Het zit niet alleen in frisdranken en snacks.Toegevoegde suiker zit in alles, van brood tot salade dressing en zelfs bevroren voeding.

High fructose corn syrup (Glucose-fructosestroop) is een grote boosdoener. Een andere schadelijke suiker, sucrose, heeft vele namen om de consumenten te misleiden. Als het aan de fabrikanten ligt verbergen ze het liefst schadelijke stoffen zoals GMO's, MSG, zoetstoffen, kleurstoffen etc. voor de consumenten. Daarom staan ze soms niet eens vermeld op de verpakking. Hieronder enkele namen voor sucrose:

     α-D-glucopyranoside
     β-D-fructofuranosyl
     β-D-fructofuranosyl
     α-D-glucopyranoside
     Amerfond
     Bietsuiker
     Rietsuiker
     Suiker banketbakker
     D-Sucrose
     Kristalsuiker
     Microse
     Rock candy
     Sacharose
     Saccharum
     Suiker
     Witte suiker
     D - (+) - Sucrose
     D - (+) - Saccharose
     α-D-glucopyranosyl
     β-D-fructofuranoside
     β-D-Fructofuranoside
     α-D-glucopyranosyl
     (α-D-Glucosido) -β-D-fructofuranoside
     Fructofuranoside
     α-D-glucopyranosyl
     β-D; glucopyranoside
     β-D-fructofuranosyl
     NCI-C56597
     Tafelsuiker
     (+) - Sucrose
     NSC 406942

Lichaam maakt overuren

Wanneer u geraffineerde suiker consumeert, metaboliseert uw lichaam het anders dan natuurlijke suiker die in plantaardige voedingsmiddelen aanwezig is. Zodra u geraffineerde suiker tot zich neemt, overspoelt glucose uw bloedbaan. Dit zorgt voor stress in het lichaam omdat het lichaam probeert het glucose niveau terug te brengen. Vooral de alvleesklier wordt moe en gestrest. Als u te veel suiker blijft eten, begeeft de alvleesklier het en krijgt u diabetes of andere chronische gezondheidsproblemen.

Het lichaam is ontworpen om suikers af te breken in echt voedsel, maar niet de chemische, geraffineerde, synthetische versies van suiker. Volle granen en vruchten die suiker bevatten, zijn niet dodelijk. Geraffineerde suiker is dat wel. Deze suikers beroven uw lichaam van voedingsstoffen en mineralen, belasten uw organen, beschadigen uw hersenen, en laten u uitgeput, versleten, en depressief achter.

Suiker geen primaire levensbehoefte, groente en fruit wel

Hoe vermindert u suikerconsumptie?

Consumeer geen bewerkte voedingsmiddelen. Drink water in plaats van frisdrank. Maak met een blender of keukenmachine zelf uw vruchtensap en andere voedingsmiddelen. Daarmee heeft u betere voeding met meer smaak en vermijdt u ook nog eens schadelijke ingrediënten. Eet groente en fruit in plaats van zoete repen en snacks. Indien u veel naar een zoete snack verlangt kunt u ook pindakaas of amandel boter met een stuk fruit eten. Dankzij de eiwitten zult u de natuurlijke suikers nog beter metaboliseren. Neem gezonde snacks in plaats van junk food, als u in de namiddag honger krijgt.

Voor meer energie kunt u s'ochtends ook meer eiwitten eten. Dit reguleert de glucosespiegels gedurende de dag en vermindert het verlangen naar suiker. Verrassend genoeg is gapen ook goed voor een energie boost, het koelt de hersenen af en zorgt voor meer zuurstof in het lichaam.
Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.