zondag 5 juni 2016

Is goed eten alleen, voldoende?

Gezond eten is belangrijk. Maar hebben we dan ook geen supplementen en gezondheidsproducten nodig als we een verscheidenheid van gezond voedsel te eten? Laten we deze vraag vanuit een wetenschappelijk perspectief analyseren.

In de afgelopen decennia is ons milieu grondig veranderd. Er zijn duizenden van verontreinigende stoffen die ons voedsel, lucht en watervoorziening hebben vervuild. Landbouw is mechanischer en intensiever geworden en dit heeft geleid tot de erosie van de bodem. De vervuiling is echter niet overal hetzelfde. De grond in Europa is vervuild, maar in China is het zelfs nog erger. Helaas zijn er ook veel grote,met geld smijtende, Chinese landbouwbedrijven in Afrika die hun investeringen uiteraard terug willen verdienen. In het zogenaamde socialistische maar in werkelijkheid geld gekke China is er weinig respect voor mens en milieu. Het valt dan ook te vrezen voor Afrika. Gelukkig schakelen over de hele wereld meer boeren over op milieuvriendelijkere biologische producten en landbouwtechnieken. Onze wonderbaarlijke planeet met inbegrip van de grond, is zo gecreëerd dat het zich kan herstellen van schade (indien de vervuiling stopt) Het heeft alleen wat tijd nodig.

De meeste van ons hebben spijsverteringsproblemen

Er zijn overigens ook andere redenen die supplementen zinvol maken:


1    Een afname van de bodem diversiteit en kwaliteit, die tot een daling van nutriëntendichtheid in voedingsmiddelen leidt.
2    Een belangrijke daling van de diversiteit van geconsumeerde plantensoorten
3    Een toename van de blootstelling aan verontreinigende stoffen
4    Gebruik van medicijnen zoals antibiotica, geboortebeperking, etc.
5    Een grote toename van chronische stress en angst
6    Een afname van slaapkwaliteit en duur
7    Een afname van de tijd, buiten doorgebracht (activiteiten buitenshuis)
8    Meer zittend doorgebrachte tijd

Vanwege deze redenen is het zeer moeilijk om alle benodigde vitaminen en mineralen vanuit ons voedsel te verkrijgen. Een belangrijke reden waarom mensen een tekort aan voedingsstoffen hebben is vanwege de slechte en incomplete spijsvertering. Daardoor treedt er verlies van vitaminen en mineralen op wanneer het lichaam het afval van het spijsverteringsstelsel afvoert. Aangezien deze voedingsstoffen als brandstof voor uw lichaam dienen, werken uw organen niet op 100%. Als gevolge hiervan ontstaan er klachten zoals vermoeidheid, constipatie, schildklierproblemen, hoofdpijn/migraine en slapeloosheid. Medicijnen en amalgaamvullingen (kwik) maken de absorptie en vertering van voedingsstoffen alleen nog maar moeilijker. Vooral voor mensen met spijsverteringsproblemen is juicen (verse groentesap) dan ook heel nuttig.


De bereiding kost veel tijd maar het loont

De voedingswaarde van groente en fruit zijn gedaald. Maar dat wil nog niet zeggen dat we over moeten stappen op bewerkte voedingsmiddelen. Integendeel, we moeten gezond blijven eten en als het kan ietsjes meer. Zelfs dit is echter in veel gevallen niet voldoende en kunnen gezondheidsproducten een welkome uitkomst bieden.Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.