zondag 12 juni 2016

Natuurlijke zout is juist gezond !

De conventionele wijsheid is dat zout heel weinig geconsumeerd moet worden om een hogere kans op hartaanvallen, beroertes en een hoge bloeddruk te voorkomen. Dit is alleen ten dele waar; bewerkt zout is ongezond. En keukenzout is zeer bewerkt:
• Bij het raffinageproces worden de magnesium en sporenelementen verwijderd.
 Additieven zoals aluminiumverbindingen worden toegevoegd om het droog te houden.
 Natuurlijke jodium wordt vernietigd. In plaats daarvan vaak kaliumjodide toegevoegd.
• Dextrose wordt toegevoegd als stabilisator. Daardoor verandert de kleur. Om dat weer "recht te zetten" wordt er een bleekmiddel gebruikt.

Bewerkt zout verhoogt het risico op aandoeningen zoals astma, eczeem, alopecia en multiple sclerose (MS). Het veroorzaakt volgens een recente studie ook auto-immuunziekten. Een verhoogd gebruik van keukenzout kan namelijk een groep agressieve immuuncellen genereren die auto-immuunziekten veroorzaken en instand houden. Bij auto-immuunziekten, bestrijdt het immuunsysteem niet de pathogenen, maar valt het juist gezonde weefsel aan.

Natuurlijke zout zoals Himalaya en zee zout daarentegen is goed. Overigens; al het ongeraffineerde, natuurlijke zout, ongeacht de huidige oorsprong, komt oorspronkelijk uit de zee. Zout is een essentiële voedingsstof die ons lichaam nodig heeft voor:
A. Het transport van voedingsstoffen naar en uit onze cellen 
B. De regulering van de bloeddruk, 
C. Het uitwisselen van ionen en nog veel meer. 

Dat geldt echter niet voor tafelzout, die is ontdaan van al zijn mineralen, behalve natrium en chloride. Tafelzout heeft niet dezelfde positieve biologische effecten op ons lichaam als pure, ongeraffineerde zout dat vol met mineralen zit.

Himalayazout is een uitstekende voedingsbron 

Himalaya zout is zeer voedzaam. Het is een zout dat is gevormd gedurende miljoenen jaren in de Himalaya en die zo veel macromineralen, mineralen en sporenelementen bevat dat het een roze kleur heeft. Het kan elke maaltijd voedzaam maken. Fijnkorrelige roze Himalayazout is aan te bevelen.

Voordelen Himalayazout

Rijk aan mineralen - De grootste voordeel van Himalayazout is de dichte concentratie van mineralen. Volgens een spectrale analyse bevat Himalayazout 84 mineralen, elektrolyten en elementen - een duizelingwekkend aantal aangezien er op de aarde slechts 118 elementen bekend zijn. Om deze reden, kan Himalaya zout vrijwel elke mineralentekort opheffen. Bovendien bevat Himalaya zout jodium, magnesium, zink, ijzer en calcium - de meeste mensen hebben een tekort van deze vijf mineralen. Wijdverspreide jodiumtekorten (grotendeels veroorzaakt door de voortdurende bodemerosie) is een bijzonder ernstige zaak, omdat jodium een essentiële rol speelt bij het functioneren van de schildklier die de stofwisseling controleert. Als u meer Himalaya zout toevoegt aan uw eten, hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over een jodium tekort.

Natriumgehalte - Himalaya zout is is rijk aan natrium. Hoewel natrium een slechte reputatie heeft vanwege de samenhang met bewerkte voedingsmiddelen, is echte onbewerkte natrium nodig voor ons lichaam. Het helpt bij het reguleren van het bloedvolume en dus de bloeddruk. Tevens helpt het spiercontracties, hart functies en zenuw transmissies te controleren. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van natrium ligt tussen 1,500-2,300 milligram voor mannen en vrouwen tussen 9-50 jaar; een theelepel Himalaya zout bevat ongeveer 400 milligram natrium.

Himalaya lampen zijn niet alleen mooi, maar ook gezond

Ontgifting - Hoewel het traditioneel met voedsel wordt gegeten, kunt u Himalaya zout ook gebruiken voor externe detox. U kunt bijvoorbeeld geen betere zout dan Himalaya zout vinden voor een bad; de mineralen en negatieve ionen dringen makkelijk uw huid binnen en doen hun reinigende en ontgiftende werking, voor een verjongde en versterkte huid en geest. Het is eveneens goed voor onze lucht. Het is geen toeval dat bijna alle gerenommeerde zout lampen van Himalaya zout zijn gemaakt; de negatieve ionen binden zich aan positieve ionen in de lucht, neutraliseren het en verlossen het van verontreinigende stoffen.

Andere voordelen onbewerkte zout:

- Zout minimaliseert de effecten van stress door het in stand houden van goede melatonine, serotonine en tryptamine niveaus in de hersenen.
- Het helpt het lichaam voldoende water vaste te houden voor een goede cel hydratatie.
- Zout helpt bij het verwijderen van cellulaire vetzuren, vooral in de hersenen en nieren. Het is dus een alkalizer.
- Zout versterkt uw immuunsysteem.
- Omdat zout in botmateriaal wordt genomen (bij het versterken van botten), kan het osteoporose voorkomen.
- Zout zorgt voor een buffer voor de bloedsuikerspiegel om diabetes te voorkomen. Diabetici gebruiken hierdoor minder insuline.
- Het smaakt beter. Drink veel water bij het consumeren van zout.Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.