zondag 3 juli 2016

Kwik leidt tot een slechte spijsvertering

Medicijnen werken niet. Bovendien hebben ze vele bijwerkingen en leiden ze tot vitaminen- en mineralentekorten. Maar hoe zit het met andere giftige stoffen zoals kwik?

Kwik in amalgaamvullingen is een belangrijke oorzaak van een slechte spijsvertering. Amalgaamvullingen bevatten ongeveer 50% kwik, maar ook andere metalen zoals zilver, tin, koper, nikkel, etc. Het is tegenwoordig algemeen bekend dat bij het kauwen van voedsel en het drinken van warme dranken er kwik uit de vullingen in ons lichaam komt. Daarom zijn ze de belangrijkste kwikbron dat onze weefsels en cellen vergiftigt.

Kwikdruppels


Slechte spijsvertering is de belangrijkste oorzaak van ziekten


Amalgamen beschadigt eerst de directe omgeving en vervolgens de andere delen van het lichaam. Dus de sublinguale, submandibulaire en speekselklieren in de mond worden als eerste beschadigd. Maar ook de ogen, de sinussen en de hersenen (door de kwikdamp) worden beïnvloedt, wanneer u iets eet of iets warms drinkt. Dan, als het kwik gaat, zijn de schildklier, de maag en potentieel alle organen van het maagdarmkanaal, zoals de lever, de galblaas, de dunne darm en de dikke darm, de volgende slachtoffers. De eerste stap van de spijsvertering wordt uitgevoerd door de oorspeekselklier. Ze scheiden speeksel af die uw mond vochtig houdt en maken enzymen die zetmeel uit voedsel afbreken. Wanneer u voedsel kauwt, geven de oorspeekselklieren deze enzymen vrij om de spijsvertering te starten. Kwik uit vullingen heeft rechtstreeks invloed op deze klieren en interfereert met de eerste stap van de spijsvertering. Als de eerste stap van de spijsvertering niet is geoptimaliseerd, zijn de resterende stappen ook niet zo efficiënt.

Maag is zeer gevoelig voor kwik

Het maagslijmvlies bevat unieke cellen (proteasen) die enzymen maken. Protease is een enzym dat eiwitten afbreekt tot aminozuren, die later in de dunne darm worden geabsorbeerd. Kwik veroorzaakt significante vernietiging van cellen in de maag, wat resulteert in verminderde vertering van eiwitten. Het vermogen van het lichaam om die enzymen te maken wordt aanzienlijk vermindert. Naast minder enzymen zijn er ook andere gevolgen. Kwik bindt zich stevig aan de vrijgekomen enzymen en interfereert met hun functie en vermindert hun katalytische activiteit. Met andere woorden, kwik doodt de enzymen zodat ze de voeding niet meer kunnen afbreken en onze cellen en weefsels niet met voedingsstoffen kunnen voeden.De opname van bepaalde nutriënten begint in de maag, maar wordt meestal uitgevoerd door de darmen. Kwik veroorzaakt ook meer ontstekingen in de maag en darmen. Dit beïnvloedt de vertering en assimilatie van voedingsstoffen. Ontstekingen zijn een belangrijke oorzaak van verschillende ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, etc. Kwik en een aantal andere toxinen leiden tot slechte spijsvertering. En dit leidt weer tot tekorten en een onvermogen om ontsteking te bestrijden. Het wegspoelen van die toxinen uit het lichaam verbetert de spijsvertering, leidt tot een vermindering van de ontsteking markers en bevordert de genezing.

Zoutzuur

Kwik in speeksel kan combineren met zoutzuur (HCl) in de maag, wat resulteert in een vermindering van het vermogen van zoutzuur om voedsel te verteren. Dit leidt dan weer tot verrotting, indigestie, brandend maagzuur, opgeblazen gevoel en constipatie/diarree.
Bovendien; wanneer kwik reageert met zoutzuur wordt er kwikchloride gevormd. Deze stof valt de vriendelijke bacteriën in de darm aan en ontstaat er een overgroei van gisten/schimmels zoals Candida en dit leidt tot de lekkende darmsyndroom met giftige, onvolledig verteerde complexen in het bloed en een opeenstapeling van Helicobacter pylori, een vermoede belangrijke factor bij maagzweren en maagkanker. Candida en anders schimmels kunnen alleen behandeld worden als het kwik uit het lichaam wordt verwijderd. Aan de andere kant; Candida absorbeert kwik. Wanneer een behandeling Candida doodt, komt er kwik vrij. Kwik interfereert met de Candida protocol dat wordt gebruikt om het te doden. Maar zolang u een goede detox gebruikt, kunt u het Candida/schimmel protocol succesvol gebruiken.

Zonder kwik bent u gezonder

Verwijder kwik

Om alle voedingsstoffen uit het geconsumeerde voedsel te absorberen is een goede spijsvertering noodzakelijk. Spijsvertering is de sleutel tot een gezonde leven. En daarvoor is het noodzakelijk het kwik uit het lichaam te verwijderen.

Meer info: Kies voor kwikvrije vullingen ! 
Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.