zondag 11 december 2016

Eerste klinische tests bevestigen het: Nad+ heeft vele voordelen en laat u langer leven


Twee weken geleden berichtten wij dat een onderzoek aantoonde dat Nad+ verouderingsprocessen bestrijdt en ziekten zoals Alzheimer en Parkinson voorkomt. Ook eerdere studies bij muizen hadden reeds aangetoond dat de verhoging van NAD+ niveaus, meerdere gezondheidsvoordelen heeft, zoals meer weerstand tegen gewichtstoename, betere controle van de bloedsuikerspiegel en cholesterol, minder schade aan de zenuwen, en een langere leven. NAD+ niveaus spelen een rol in verouderingsprocessen maar nemen helaas met de tijd af. Deze bevindingen hebben vele mensen aangezet om hun Nad+ niveaus een boost te geven.

Onderzoeken bewijzen het: Nad+ verjongt

En nu hebben in de eerste klinische test onderzoekers ook bij mensen geconstateerd dat de verhoging van Nad+ niveaus goed is voor cellulaire energieproductie en tegen stress en DNA schade beschermt. Het nieuwe gezamenlijk onderzoek van de Universiteit van Iowa/Amerika, de Queens University Belfast/N-Ierland en de beursgenoteerde onderneming ChromaDex Corp. werd geleid door prof. Charles Brenner. Zes gezonde mannen en zes gezonde vrouwen namen deel aan de klinische tests. De deelnemers kregen orale Nad+ supplementen en na elke dosis werden er bloed- en urinemonsters verzameld en geanalyseerd om verschillende NAD+ metabolieten te meten.

De resultaten tonen dat Nad+ supplementen de NAD+ metabolieten verhogen en de activiteiten van sirtuïnes stimuleren. M.a.w. Nad+ verbetert de energieproductie in de mitochondriën/cellen en de DNA reparatie. De onderzoekers stellen dan ook vast dat Nad+ ook bij mensen vele gezondheidsvoordelen heeft en het leven verlengt. Brenner: "De gezondheidsvoordelen van Nad+ die we eerder bij muizen zagen, treden, zonder bijwerkingen, ook op bij mensen."

Aangezien de cel mechanismen universeel zijn voor de cellen van alle levende organismen denkt Brenner dat Nad+ ook mensen met ziekten en aandoeningen, zoals cholesterolproblemen, obesitas en diabetes, en chemotherapeutische perifere neuropathie kan genezen en wil dat gaan testen.

Gevolgen Nad+ afname: DNA schade en slecht functionerende mitochondriën

Maar er is nog meer goed nieuws. In een andere recente onderzoek bleek dat Nad+ spieren beter laat werken en ook spierziekten zoals de De ziekte van Duchenne (DMD) kan genezen. Het onderzoek toonde ook aan dat zelfs hoge doses Nad+ veilig zijn. Nad+ is water oplosbaar en overtollige Nad+ wordt afgevoerd via de urine.

Deze twee onderzoeken tonen niet alleen aan dat Nad+ verjongt en gezond is, maar ook dat Nad+ geen bijwerkingen heeft en zelfs in hoge doses gebruikt kan worden.


Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.