zondag 29 januari 2017

Hete pepers voorkomen hartziekten en beroerten

De consumptie van hete rode chili pepers vermindert de totale mortaliteit met 13%. Dat zegt een grote prospectieve studie van de Vermont Universiteit.  Volgens de onderzoekers leven liefhebbers van hete peper langer omdat hete peper het aantal sterfgevallen als gevolg van hart-en vaatziekten en beroerten vermindert.
Langer leven met hete pepers

Sinds eeuwen consumeren mensen paprika's en kruiden om ziekten te bestrijden en gezond te blijven. Toch is er slechts één andere studie (in China) uitgevoerd naar de relatie tussen chili peper consumptie en mortaliteit. Deze nieuwe studie bevestigt de bevindingen van de 2015 studie.

Professor Benjamin Littenberg en zijn student Mustafa Chopan onderzochten de medische en nutritionele gegevens van 16.000 Amerikanen en hun hete rode chili peper consumptie. Zij maakten een profiel van de peper gebruikers. Een doorsnee hete rode chili pepers gebruiker is jong, mannelijk, blank, Mexicaans-Amerikaans, getrouwd, heeft "lagere HDL-cholesterol", een lager inkomen en minder onderwijs en rookt sigaretten, drinkt alcohol, en eet meer groenten en vlees dan mensen die geen pepers eten.

"Hoewel het mechanisme waarmee paprika sterfte zou kunnen vertragen niet helemaal bekend is, kunnen de Transient Receptor Potential (TRP) kanalen, die primaire receptoren voor prikkelende middelen zoals capsaïcine (de belangrijkste component in chili pepers) zijn, voor een deel verantwoordelijk zijn voor de waargenomen relatie ", zeggen de studie auteurs.

Goed voor uw hart

Een mogelijke verklaringen voor de gezondheidsvoordelen is dat capsaïcine een rol speelt in de cellulaire en moleculaire mechanismen die obesitas voorkomen en coronaire bloedstroom moduleren. Bovendien heeft capsaïcine antimicrobiële eigenschappen die de darmflora verbeteren.

Zie ook: Anti-aging voeding


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.