zondag 12 maart 2017

Antidepressiva ineffectief en schadelijk voor kinderen

Een nieuwe studie heeft uitgewezen dat antidepressiva ineffectief en schadelijk zijn voor kinderen.  De meeste klinische richtlijnen bevelen cognitieve gedragstherapie (CGT) en andere psychologische therapieën aan als de eerste-lijnsbehandeling. In werkelijkheid echter worden er, ondanks een verhoogd risico op zelfmoord onder jonge gebruikers van deze medicijnen, steeds meer antidepressiva voorgeschreven, aldus hoofdauteur van de studie Dr. Andrea Cipriani, van de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk.

Big Pharma wil namelijk dat iedereen zoveel mogelijk giftige medicijnen gebruikt, het liefst vanaf de geboorte, ook als ze gezond zijn. De medicijnen maken ze dan wel ziek. Als mensen niet ziek zijn verzinnen ze wel nieuwe (mentale) ziektes waarvoor er dan uiteraard medicijnen gebruikt moeten worden. Dit gaat helaas zo ver dat ze zelfs gezonde kinderen ziek maken. Steeds meer kinderen worden als depressief !! bestempeld en moeten aan de medicijnen met soms dodelijke gevolgen. De aandoening wordt gewoonlijk gediagnosticeerd als een kind of adolescent ervaringen depressieve symptomen gedurende meer dan 2 weken. Deze symptomen zijn volgens de artsen onder andere stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, veranderingen in eetgewoonten, vaak verdriet en huilen, een laag zelfbeeld, en gedachten van dood of zelfmoord.

Kinderen hebben geen antidepressiva nodig !

4 criteria voor de effectiviteit


De wetenschappers onderzochten de voor- en nadelen van antidepressiva bij jongeren. Het team voerde een systematische review en meta-analyse van verschillende onderzoeken en tests. 14 medicijnen waaronder nortriptyline, imipramine, venlafaxine, paroxetine en duloxetine werden onder de loep genomen. Ze gebruikten 4 criteria voor de effectiviteit van elke medicatie:

1. Werkzaamheid - veranderingen in depressieve symptomen en de respons op de behandeling
2. Verdraagzaamheid - of medicatiegebruik werd stopgezet vanwege bijwerkingen
3. Aanvaardbaarheid - of medicatie gebruik werd stopgezet door een willekeurige oorzaak
4. Geassocieerde ernstige schade - of de medicatie suïcidale gedachten of gebeurtenissen, of andere schade verhoogde.

Onderzochte studies partijdig

65% van de onderzochte tests werden gefinancierd door farmaceutische bedrijven, 29% werd beoordeeld als met een hoog risico op bias, 59% had een matig risico van partijdigheid, en slechts 12% had een lage vooringenomenheid risico. Dus bijna alle in de meta-analyse gebruikte onderzoeken en tests waren partijdig. Desondanks constateerden de onderzoekers dat antidepressiva ineffectief en schadelijk voor kinderen en tieners zijn. Het is dus niet moelijk in te zien dat de werkelijkheid nog veel erger is. Ze zijn niet effectief, hebben vele bijwerkingen en maken de aandoening zelfs nog erger.

Veel onderzoeken door bedrijven gedicteerd

Dr Jon Jureidini, van de Universiteit van Adelaide in Australië, denkt dat deze medicijnen veel meer suïcidale gebeurtenissen hebben veroorzaakt en wil dat wetenschappers meer toegang krijgen tot individuele patiënt gegevens.

Overigens zijn antidepressiva niet alleen schadelijk voor kinderen maar ook voor volwassenen. Lees meer over de bijwerkingen van (uw) medicijnen in de Jim Humble nieuwsbrief: "Lees wat de farmaceutische bedrijven over hun eigen medicijnen zeggen !"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.