zondag 23 april 2017

Vasten laat gezonder en langer leven

De laatste jaren is (intermitterend) vasten geprezen als een middel om chronische ziekten te voorkomen en langer te leven. Vasten klinkt niet aanlokkelijk maar steeds meer onderzoeken laten zien dat vasten goed is voor uw gezondheid en welzijn. Vooral voor obese mensen die gewend zijn "constant" te eten, is (intermitterend) vasten heel nuttig.

Vasten geeft het lichaam meer tijd om de voeding effectief te verteren en afval te elimineren. Veel biologische herstel processen vinden plaats wanneer het lichaam rust en niet in de "verteren," modus is. Het lichaam is niet ontworpen om optimaal te functioneren als het continu wordt gevoed.

Vasten heeft lichamelijke en geestelijke voordelen

Een recente studie toont aan dat caloriearme diëten een rol spelen bij veroudering en gezondheid van rhesusapen.
Men denkt dat de studieresultaten nuttig kunnen zijn om de rol van calorie beperking bij mensen te begrijpen. De studie concludeert dat de leeftijd en het geslacht van een aap, evenals het soort voedsel belangrijk is. "Wat en hoeveel u eet, beïnvloedt absoluut hoe u ouder wordt", zegt één van de onderzoekers, hoofddocent Rozalyn Anderson.

Een ander nieuw onderzoek toonde aan dat muizen die minder (calorieën) eten langer en gezonder leven. De onderzoekers zagen dat wanneer ribosomen - de eiwit makers van de cel - langzamer werken het verouderingsproces ​​ook langzamer wordt. De verminderde snelheid verlaagt de productie, maar geeft ribosomen extra tijd om zich te herstellen. Professor Price van de Brigham Young University: " Als u calorieverbruik beperkt, is er bijna een lineaire verhoging van de levensduur. En de muizen met weinig calorie inname, zijn energieker en hebben minder ziekten

Enkele gezondheidsvoordelen van intermitterend vasten


- U ontdoet zich van hardnekkige verlangens naar gewicht en suiker door het activeren van de vetverbranding modus
- Bouwt spieren en bevordert de algehele gezondheid en welzijn
- Verbetert de gezondheid van de hersenen en helpt neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, te  voorkomen.
- Vermindert oxidatieve stress en bestrijdt veroudering en ziekten zoals kanker en stress
- Vele fysiologische voordelen, zoals het verlagen van triglyceriden, de vermindering van ontstekingen en het verminderen van schade door vrije radicalen.

Extra voordelen voor sporters

Terwijl de positieve effecten van intermitterende vasten voor iedereen gelden, kunnen sporters nog meer profiteren door het eten te beperken tot een bepaalde tijdsvenster.

De meeste mensen kunnen zonder problemen vasten. Mensen met ondergewicht, hoog urinezuur en ondervoede mensen en zwangere en zogende vrouwen en kinderen moeten voorzichtig zijn. Indien bij een eventueel gebruik van medicatie, de medicijnen met voedsel dienen te worden ingenomen, moet u oppassen. Risico's zijn bijzonder hoog voor diabetes medicatie.Lesen Sie diesen Beitrag in deutscher Sprache   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.